Islamisk Trossamfund anklages for tvetungethed

Islamisk Trossamfund taler med to tunger, når det nu opfordrer til at forhindre religiøs fanatisme og fundamentalisme. Det mener flere pollitikere, oplyser TV AVISEN. På trossamfundets hjemmeside lyder nemlig helt andre toner.

Iman Mustafa Chendid slog i går fast, at man ikke bør tænke på at skade det land, man lever i. Nu sås der tvivl, om det er oprigtigt ment. (Foto: © DR, DR)

Nye toner blæste i går gennem moskeen - toner, der skulle fremme forholdet mellem danskere og indvandrere oven på terror-sagen fra Glostrup, hvor en 17-årig muslimsk mand fik syv års fængsel for at planlægge terror.

Under fredagsbønnen i Islamisk Trossamfund sagde imam Mustafa Chendid: - Vi er del af Danmark. Det er vores land. Jeg er mere optaget af fred i dette land end nogen anden. Man bør ikke tænke på at skade det land, man lever i. Hvis du ikke lide det, så rejs, sagde imamen.

- Vi bor i dette land med dette lands regering og forfatning. Ingen er tvunget os til at være her landet, understregede han.

Islamisk jihad

Men de stærke ord fra imamen står noget i kontrast til de tekster, der findes på Islamisk Trossamfunds hjemmeside, oplyser TV AVISEN.

Her henvises til en bog om børn af muslimer, hvor der blandt andet står, at det er i orden, at ældre børn leger krigslege med våben, hvis militær leg kan blive ledet ved begrebet om islamisk jihad, som er givet af deres forældre.

Det overrasker ikke Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Martin Henriksen.

- Jeg tror simpelthen at de taler med to tunger, som vi også har set før hen. Det nytter ikke noget at sige, at man vil undersøge, hvad der er årsagen til fundamentalisme, imens man på sin hjemmeside opfordrer til, at forældrene skal opdrage deres børn til islamisk jihad, siger han til TV AVISEN.

Koldt ned af nakken

Det løber De Radikales uddannelsesordfører Morten Østergaard koldt ned af nakken:

- En undersøgelse, som Islamisk Trossamfund har peget på, skal jo være med til at blotlægge, om der noget i den måde, som visse skoler eller andre driver undervisning på, der bidrager til en radikalisering. Det kan man godt frygte, når man læser sådan noget, siger han.

Slag og straf

I en anden passage fra bogen står, at slag og straf også finder sted i opdragelsen. Det er i strid med dansk lovgivning:

- Der bliver vi nødt til at sige fra, og det bør Folketinget gøre, siger Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Martin Henriksen.

Hos Islamisk Trossamfund siger talsmand Kassim Ahmed, at han vil undersøge sagen nøje, inden der tages stilling til, om teksterne eventuelt skal fjernes.

- Hvis teksterne ikke fjernes, så lyder det hult, hvis Islamisk Trossamfund samtidig vil spille en rolle som brobygger, siger De Radikales uddannelsesordfører Morten Østergaard

Det Islamiske Trossamfund er tidligere blevet gjort opmærksom på, at teksterne på hjemmesiden kan skade god integration, men uden at teksterne er blevet fjernet.