Islamisk Trossamfund: Formodet syrienkriger udgør ingen trussel

Fængslet 25-årig er ikke en trussel mod det danske samfund, mener Islamisk Trossamfund.

Islamisk Trossamfund beskriver den sigtede som "en hjælpsom og venlig person". (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

En af de unge mænd, der er blevet fængslet for at have tilsluttet sig Islamisk Stat i Syrien, er hverken farlig eller en trussel mod Danmark.

Sådan lyder meldingen fra Islamisk Trossamfund i en pressemeddelelse, der kalder den 25-årige mand for både hjælpsom og venlig.

Manden har tidligere været tilknyttet foreningen, og indtil i dag optrådte han også på Islamisk Trossamfunds hjemmeside som en af underviserne på et børnekursus i islam.

Men det er en fejl, siger Islamisk Trossamfund. Den pågældende person har ikke været aktiv siden 2012.

- Grunden til, at vedkommende fremgik af hjemmesiden, er fordi denne ikke er blevet opdateret siden 2013, skriver foreningen i meddelelsen.

Islamisk Trossamfund gør det klart, at foreningen ikke kan genkende det billede, der bliver tegnet af den sigtede mand.

- Med hensyn til den sigtede omtales vedkommende af familie og venner som en hjælpsom og venlig person, der er under uddannelse, hvor han klarer sig godt. Det er på ingen måde Trossamfundets opfattelse, at den sigtede udgør en trussel eller på anden måde er farlig for det danske samfund, skriver foreningen.

Udmeldingen kommer efter, at DR tidligere på dagen tog kontakt til foreningen, fordi den sigtede fremgik som underviser i islam på hjemmesiden. Det afviste trossamfundet og slettede efterfølgende navnet.

Den formodede syrienkriger blev anholdt torsdag formiddag, hvor tre andre formodede syrienkrigere også blev anholdt. Han nægter sig skyldig. I alt er ni personer blevet varetægtsfængslet for at have ladet sig hverve af Islamisk Stat.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk