Islamisk Trossamfund sagsøger Pia Kjærsgaard

Islamisk Trossamfund sagsøger Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, for injurier efter anklage om landsforræderi. Sagsanlægget mødes med sindsro af DF-formanden.

Islamisk Trossamfund sagsøger nu Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard.

Islamisk Trossamfund sagsøger nu på vegne af en række islamiske organisationer Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, for injurier.

Det sker efter, at Pia Kjærsgaard har anklaget Islamisk Trossamfund for landsforræderi og for at have bedrevet en "utilsløret bagvaskelseskampagne" mod Danmark i forbindelse med sagen om Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed.

- Pia Kjærsgaard har jo selv sagsøgt folk, som har kaldt hende racist, og så mener vi også, at vi vil bruge de juridiske rettigheder, vi har. Vores jurister mener, at vi har en god sag.

- Pia Kjærsgaard har beskyldt os for misinformation og på den baggrund for at være landsforrædere. Den påstand må hun bevise, siger trossamfundets talsmand, Kasem Ahmad Said, efter et møde tirsdag med dets advokat.

Tager det roligt

Pia Kjærsgaard selv tager sagsanlægget med sindsro.

- Jeg tager det helt afslappet. Min mening er, at Islamisk Trossamfund alene ønsker at forlænge denne her debat og bevare medieinteresse for det her. Det begyndte jo med Jyllands-Postens 12 tegninger, og de ønsker for alt i verden at fastholde opmærksomheden omkring det også i forhold til de islamiske lande.

- De bliver jo ved med at bruge de demokratiske instanser i Danmark til trods for, at de tilsyneladende ikke bryder sig om, hvad der foregår i Danmark, siger hun.

Pia Kjærsgaard ønsker ikke at vurdere sine chancer for at vinde sagen:

- Jeg tror ikke, at vi nu skal begynde at begive os ind i en sagsbehandling. Jeg er fuldstændig afklaret i forhold til det her. Det rører mig ikke en bønne, siger hun.

ExternalContent

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532c23fd6187a216b8e80a04

Facebook
Twitter