Islamisk Trossamfund: Vi skulle ikke have rejst rundt under Muhammed-krisen

Islamisk Trossamfund beklager i dag, at man spillede en aktiv rolle i forværringen af Muhammed-krisen i 2006.

(Foto: Cem Turkel © Scanpix)

Det var forkert, da en delgation af muslimer tilknyttet Islamisk Trossamfund under Muhammed-krisen i 2006 tog til Libanon og Egypten med en mappe fyldt med fornærmende billeder af profeten.

Sådan siger talsmand for Islamisk Trossamfund, Imran Shah, lørdag til DRs P1 Morgen.

- Hvis vi havde kunnet forudsige, at der ville ske menneskelige og materielle ødelæggelser, så havde vi aldrig nogensinde taget den tur rundt i Mellemøsten, siger Imran Shah, til P1 Morgen.

Erkendelsen kommer her i dagene efter drabsforsøget på Lars Hedegaard, hvor Islamisk Trossamfund hurtigt var ude og fordømme angrebet, og støtte op om islamkritikerens ret til at ytre sig.

Forværret krise

Islamisk Trossamfund ville i dag have grebet tingene anderledes an, og man erkender, at have været en medvirkende årsag til at situationen eskalerede under Muhammed-krisen.

- Vi har sikkert været en faktor, der har været med i det. Ellers ville jeg jo ikke sige, at vi er kede af de menneskelige og materielle ødelæggelser, der har været. Især fordi det danske samfunds tryghed, ligger os meget på sinde, siger Imran Shah.

Da Muhammed-krisen var på sit højeste rejste en delegation af muslimer med imam og talsmand for Islamisk Trossamfund, Ahmed Abu Laban, i spidsen til Mellemøsten for at gøre opmærksom på Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed.

Efterfølgende valgte flere lande i Mellemøsten at boykotte danske varer, hvilket kunne mærkes hos flere store fødevareeksportører i Danmark, blandt andet Arla.

Efterfølgende gik Islamisk Trossamfund ud og understregede, at det aldrig var meningen, at delegationens kampagne i Mellemøsten, havde til formål at fremkalde en boykot af dansk eksport.

Facebook
Twitter