Israels ambassadør om omskæringsforbud: Husk nu jødernes historie

Et forbud mod omskæring vil krænke danske jøders frihed, siger ambassadør.

Hvis forbuddet mod rituel omskæring af drengebørn vedtager, er Danmark det første land i verden med et sådan. Her omskæres en lille dreng på et hospital i Algeriet. (Foto: FAYEZ NURELDINE © Scanpix)

Et forbud mod omskæring ville være en krænkelse af jøders basale, religiøse rettigheder. Det siger Benny Dagan, som er Israels ambassadør i Danmark.

Udmeldingen kommer efter den rituelle omskæring af drengebørn igen er blevet en varm kartoffel på Christiansborg. Det sker, fordi et borgerforslag om at forbyde indgrebet vinder opbakning.

Lige nu har næsten 40.000 danskere skrevet under på forslaget, som vil forbyde omskæring af drenge under 18. Hvis forslaget får 50.000 underskrifter, skal forslaget drøftes i Folketingssalen.

Tror ikke, det sker

Selvom underskrifterne fortsat tikker ind, tror Israels ambassadør i Danmark ikke, at et forbud mod omskæring bliver virkelighed.

- Først og fremmest tror jeg ikke, det kommer til at ske. Vi har en stor tillid til, at det danske folk og det politiske system vil tage sig af det her på en ordentlig måde, og ikke tillade et forbud mod de basale religiøse rettigheder og friheder, siger Benny Dagan til DR Nyheder.

Ifølge ambassadøren findes der mange videnskabelige beviser for, at omskæring er det sundeste for drengebarnet. Derfor mener han ikke, man kan lovgive imod ritualet, og drager paralleller til Holocaust.

- Det hele handler jo om jødernes ret til at praktisere deres religion, især når man tænker på jødernes historie i Europa, som desværre er meget tragisk. Millioner af jøder blev dræbt og deres samfund udslettet, siger han.

Facebook
Twitter