It-studerende vækker opsigt med ny øl

Studerende fra IT-Universitetet på Amager har vakt opsigt internationalt ved at brygge, hvad de kalder verdens første open source øl. Flere udenlandske medier har bragt historien om "Vores Øl, version 1.0", som alle nu har mulighed for at brygge.

Studerende fra IT-Universitetet på Amager har vakt opsigtinternationalt ved at brygge, hvad de kalder verdens første opensource øl.

En øl, hvor de deler opskriften med alle, hvorfor navnet påøllen også er "Vores Øl, version 1,0".

Man kunne kalde det øllets svar på styresystemet Linux, hvorkoden er tilgængelig for alle, i modsætning til Windows, hvor kunMicrosoft kender den fuldstændige kode bag styresystemet.

På samme måde vogter bryggerier over deres opskrifter med stornidkærhed, men "Vores Øl" kan alle kopiere - eneste betingelse er,at man fortæller, hvor opskriften kommer fra. De studerendeopfordrer også interesserede til at forbedre opskriften og dele denmed andre.

It-bryggernes ølopskrift er på vej til at blive etverdensomspændende hit. Efterhånden har opskriften bredt sig framund til mund og fra mail til mail, og således er nyheden langsomtgået internettet rundt, men i torsdags begyndte det at gåstærkt.

Her havde den britiske radio- og tv-station, BBC, et indslag om"Vores Øl", og siden er kommentarer og lykønskninger strømmet indfra nær og fjern - fra Ukraine, Storbritannien, Frankrig, Rusland,Belgien. Fredag eftermiddag kunne man sågar finde en brasilianer,der havde oversat opskriften til portugisisk.

På hjemmesiden www.voresoel.dk. er opskriften lagt ud. Her kanman ud over ølopskriften finde det, man skal bruge til at laveøletiketter i de rigtige farver, og med korrekte skrifttyper.

- "Vores Øl" blev en mørkere og fyldigere øl end de normaledanske pilsnere. Den mest specielle ingrediens er guarane-bær, derhar en opkvikkende virkning nogenlunde som koffein. Derfor kalderde også øllen for verdens første opkvikkende øl.

Carlsberg har humor

Carlsberg - hvis reklamer har gjort sloganet "Vores Øl" landskendt- synes, at idéen med en åben ølopskrift er sjov.

- Havde det været et andet kommercielt bryggeri, der havde brugtsloganet Vores Øl, havde vi nok set anderledes på det. Men i dether tilfælde er det da en fremragende idé, de studerende har fået,siger Carlsbergs internationale pressechef, Jens Peter Skaarup.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk