Italiensk kæreste skulle dræbes: Offer tror ikke på lejemordsteori

- Hun vil aldrig gøre mig ondt, siger den italienske mand, som en 58-årig kvinde er tiltalt for at have bestilt et mord på.

Et lejemord bestilt og betalt over internettet og et voldsom kærlighedsforhold er centrum for en retssag ved Retten i Lyngby. (Foto: Martin FŠlt © Dr)

Luften var tyk af amoriner i retssal 4.3 i Retten i Lyngby her til formiddag.

I vidneskranken havde en nydelig italiensk mand taget plads ved siden af sin tolk for at afgive forklaring i en sag, hvor hans kæreste er tiltalt for drabsforsøg – på ham selv.

Et drab, der blev bestilt og betalt over internettet, men aldrig udført.

Iklædt tætsiddende mørkt jakkesæt, tilbagestrøget gråt hår, blanke sko og læsebriller fortalte den italienske mand om et otte år langt kærlighedsforhold på langdistance med hårde ord og mistanke om utroskab mellem ham og kæresten – den 58-årige italienske kvinde, som har boet i Danmark i 30 år og nu er tiltalt for drabsforsøg.

- I vores forhold har vi altid talt hårdt til hinanden og skændtes. Jeg ved, at det kan synes som et stormfuldt forhold i Danmark, men i vores kultur er det helt normalt, sagde den italienske mand, der bekræftede, at de to stadig er kærester i dag på trods af sagen.

- Der skete jo ikke noget, sagde han.

Den italienske mand har arbejdet som politibetjent i 30 år på Sicilien og har flere gange været på besøg hos den tiltalte kvinde i Danmark.

'Hun ville aldrig gøre mig ondt'

Selvom forholdet til tider løb over med følelser, kunne den 58-årige kvinde aldrig drømme om at hyre en lejemorder til at slå den italienske mand ihjel, lød hans vurdering.

- Jeg er helt sikker på, at hun aldrig ville gøre mig ondt, sagde han.

Imens sad den 58-årige kvinde ved siden af sin forsvarer. Med tætsiddende kort kjole og løst, lyst hår blandede hun sig i afhøringen.

Hun påpegede flere gange, at tolken fejloversatte kæresten, og det fik dommeren til at bede hende om at holde sig i ro.

Ikke større problemer end et skænderi

Kvinden er tiltalt for at bestille og betale for lejemordet på kæresten, hvilket ifølge anklagen skete i marts i år, hvor kvinden blev anholdt.

På det tidspunkt havde parret ifølge den italienske mand ikke voldsomme uoverensstemmelser.

- Vi har ikke haft noget som helst problem ud over et helt banalt skænderi, sagde han.

Manden fik første gang kendskab til lejemordet, da italiensk politi kontaktede ham i marts med beviser om, at manden skulle myrdes af en lejemorder, der var bestilt over det mørke internet.

I første omgang troede italieneren, at han skulle myrdes på grund af sit arbejde som politibetjent, men da han så de billeder, der var vedhæftet bestillingen af lejemordet, indså han, at det nok handlede om kæresten.

Det fortalte han italiensk politi, og derfra fik dansk politi besked om sagen.

Italiensk afhøring: Hun har før talt om lejemord

Anklageren fremlagde to afhøringsrapporter, som italiensk politi lavede med den italienske mand den 21. og 22. marts i år – altså lidt over en uge efter, at lejemordet blev bestilt på det mørke internet.

Af den ene rapport fremgik det, at manden dengang forklarede italiensk politi, at parret havde et skænderi og truede hinanden med at bryde forholdet, fordi mandens planer om at flytte til København faldt til jorden, og fordi den 58-årige kvinde mistænkte ham for at have affærer med andre.

I den anden italienske politirapport har den italienske mand forklaret politiet, at den 58-årige kvinde nogle år forinden - i forbindelse med en skilsmisse fra en eksmand - fortalte ham, at der fandtes internetsider, hvor man kunne bestille et lejemord.

Den italienske mand sagde blandt andet følgende til italiensk politi:

”Der viste hun mig, at hun havde en specifik viden om muligheden for at engagere nogen med henblik på at få sin mand slået ihjel.”

Det undrede anklageren.

I går fortalte kvinden selv, at hun ikke vidste noget om sider på internettet, hvor man kunne bestille lejemord, og at en ukendt mand ved navn ’Luc’ havde bestilt lejemordet fra hendes computere, fordi ’Luc’ havde hørt, at den italienske mand var utro.

'Absurd sag'

Den italienske mand har et godt forhold til den tiltaltes børn, fortalte han, og mens han er i Danmark for at afgive forklaring i retten, bor han i den tiltaltes kvindes lejlighed.

Han har også jævnligt haft kontakt til den 58-årige kvindes datter for at følge med i sagen, hvor den 58-årige kvinde har siddet varetægtsfængslet siden marts i år.

- Jeg ville godt ville vide, hvad der foregik i sagen, fordi det forekommer mig fuldstændigt absurd. Jeg er helt sikker på, at hun aldrig ville gøre mig ondt, siger manden.

I dag skal en veninde og tre fængselsbetjente også afgive forklaring. I næste uge skal en it-ingeniør forklare sig. Der forventes dom den 15. december.

Facebook
Twitter