Italiensk læge smittet med corona: To danske hotelgæster i karantæne på Tenerife

Italieneren boede på hotel, hvor dansk rejsebureau lige nu har danske gæster.

Arkivfoto. En coronasmittet italiener har ført til, at 1.000 hotelgæster på Tenerife lige nu holdes i karantæne. (Foto: © DESIREE MARTIN, Scanpix)

Op mod 1.000 feriegæster på hotellet H10 Costa Adeje Palace på den spanske ferieø Tenerife er kommet i karantæne, efter at en italiensk læge, der tidligere har boet på hotellet, er blevet konstateret smittet med coronavirus.

Det skriver flere spanske medier.

Rejseselskabet Bravo Tours oplyser, at de har to danske gæster på hotellet.

Hos Bravo Tours fortæller de, at de har været i kontakt med deres to danske gæster, som begge tager det roligt og har det godt.

TUI havde også oplyst, at de havde tre danske gæster på hotellet. Dette var dog en fejl, oplyser de til DR Nyheder.

De danske gæster var nemlig på vej til hotellet, men er blevet omdirigeret, inden de ankom, oplyser TUI.

Til gengæld har TUI svenske og finske gæster på hotellet.

Selskabets pressechef fortæller, at politiet lige nu har afspærret hotellet, så der ikke er nogen, som hverken kan komme ind eller ud. Dette har pressechefen fået at vide af selskabets guider, som står uden for hotellet.

Gæsterne på hotellet har desuden fået at vide, at de skal blive på deres værelser.

Hverken Apollo eller Spies har nogen gæster på hotellet, oplyser de til DR Nyheder.

Boede på hotellet i seks dage

Den italienske turist, som er blevet smittet med coronavirus, nåede at bo på hotellet i seks dage. Han havde feber i flere dage, indtil han i weekenden henvendte sig på en privat klinik, hvor det efterfølgende blev konstateret, at han var blevet smittet med coronavirus.

Manden, der oprindeligt er fra Lombardiet, er indlagt på universitetshospitalet Nuestra Senora de Candelaria, skriver flere spanske medier.

Præcisering klokken 10.08: I artiklen har det tidligere fremgået, at TUI havde tre danske gæster på hotellet. TUI har dog nu fortalt, at deres første udmelding var en fejl, og at de ikke har nogle danske gæster på hotellet.

Ved du noget om sagen, eller bor du på hotellet? Skriv en mail til journalist Emil Ingvorsen på emii@dr.dk med dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig hurtigst muligt.