Ivrige svenskere skabte togproblemer efter Beyoncé-koncert

Svenskere brød igennem id-kontrollen i Kastrup, da de ville hjem efter Beyoncés koncert i København.

Klokken 02.30 var der stadig omkring 400 personer tilbage i Kastrup, som skulle mod Sverige. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Togene fra Kastrup til Sverige har natten til mandag stået stille i mere end tre timer, efter at op mod tusind svenskere, der skulle hjem efter Beyoncé-koncerten i København, brød igennem id-kontrollen for at nå et tog.

Det fortæller vagtchef Henrik Brix ved Københavns Politi.

- Efter koncerten er der en helt masse svenskere, der skal nå toget mod Sverige. De hober sig op foran id-kontrollen i Kastrup, og pludselig bryder de så igennem id-kontrollen, formentlig fordi toget ankommer på stationen.

- Der er så mange, at kontrollørerne derude ikke kan holde dem tilbage, siger Henrik Brix.

Kort efter klokken 03 natten til mandag er togdriften stadig ikke genoptaget. I stedet har man valgt at tage busser i brug.

Klokken 02.30 var der stadig omkring 400 personer tilbage i Kastrup, som skulle mod Sverige.

- Den sidste bus vil tage afsted om kort tid, og så skulle den sidste være blevet kontrolleret og sendt afsted, siger Henrik Brix kort efter klokken 03.

Københavns Politi forventer, at togdriften vil blive genoptaget, når de sidste er blevet fragtet fra Kastrup og mod Sverige.

Grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige blev indført 4. januar i år og betyder, at firmaer, der transporterer folk i Øresundsregionen, skal tjekke legitimationspapirer på alle rejsende.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter