Ja til at stævne statsministeren

Højesteret har afgjort, at 35 personer må føre sag mod statsminister Lars Løkke Rasmussen for grundlovsbrud.

Højesteret giver 35 sagsøgere medhold i, at de kan stævne statsministeren for at bryde grundloven i sagen om Lissabon-traktaten.

35 sagsøgere har af Højesteret fået lov til at stævne statsminister Lars Løkke Rasmussen for at have tiltrådt Lissabon-traktaten uden at afholde en folkeafstemning.

De 35 personer tabte sagen i Østre Landsret i oktober 2009, fordi de ikke har retlig interesse i at sagsøge statsministeren.

Uenig med Østre Landsret - har en retlig interesse

Nu har en enstemmig Højesteret afgjort, at sagsøgerne har en retlig interesse i sagen, så de får lov til at føre den i Østre Landsret.

I 1996 fik en gruppe danskere også lov til at føre sag mod daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen for at bryde grundloven i forbindelse med vedtagelsen af Maastricht-traktaten.

Løkke: Ikke noget at komme efter

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har på sit pressemøde taget afgørelsen til efterretning.

- Hvis den kreds af borgere har fået ord for det, må jeg tage det til efterretning. Det handler ikke om det materielle indhold, det er om de har en interesse i at føre en sag. Og det ændrer ikke ved min vurdering - der er ikke noget at komme efter, sagde Løkke til pressemødet.