Jægere: Ulven skal ikke til Danmark

En ulv er muligvis observeret i Sønderjylland. Men det vil være rigtig skidt for naturen, hvis ulvene får comeback herhjemme, mener Danmarks Jægerforbund.

To personer har observeret en ulv det samme sted i Sønderjylland. (© Istockphoto)

Jægerne er ikke meget for at få ulven tilbage i Danmark.

Der er næsten gået 200 år, siden der sidst levede ulve herhjemme. Men nu hævder to personer uafhængigt af hinanden, at de har set en i det samme område af Sønderjylland.

De to ulveobservationer er gjort i nærheden af Sommersted vest for Haderslev.

Ulveproblemer i Sverige

Men det vil være rigtig skidt for naturen, hvis ulven får et comeback. Det mener formanden for Danmarks Jægerforbund, Ole Roed Jakobsen.

- Vi kan jo se, hvordan svenskerne i sin tid tillod ulven at brede sig. Nu har de nogle kæmpe udfordringer med at holde bestanden på et tilpas niveau, især fordi EU blander sig i, hvordan man skal forvalte lovene lokalt, siger han.

Derfor frygter Ole Roed Jakobsen også, at ulven vil gå løs på vildtet herhjemme.

- Det har givet store udfordringer i Sverige med mange døde stykker råvildt, så man både har konkurrence fra ulven, bjørnen og lossen. De ting ønsker vi ikke i Danmark, siger han.

Få ulve skader ikke

Hos Skov- og Naturstyrelsen mener vildtkonsulent Svend Hansen, at det vil være en berigelse for den danske natur, hvis ulven kommer tilbage.

- Nogle få stykker vil ikke gøre nogen skade på nogen måde, siger han.

Der er ikke med sikkerhed set ulve i Danmark, siden den sidste blev skudt i 1813. I 2008 mente et sønderjysk par, at have hørt en ulv hyle og de fandt poteaftryk af betydelig størrelse.

Det er ikke tilladt at skyde ulven, men den er heller ikke farlig, hverken for mennesker eller husdyr, forsikrer Skov- og Naturstyrelsen.

Facebook
Twitter