Jægerforbund ekskluderer jæger bag ulvedrab: 'Det strider mod vores værdier'

Den 66-årige jæger, der skød og dræbte en ulv ved Ulfborg, kan ikke længere være medlem.

(Arkiv) Den 66-årig mand fra Vestjylland blev i september idømt 40 dages betinget fængsel, efter at han i april skød og dræbte en ulv på en mark. (Foto: MORTEN JUHL © Scanpix)

Det er klart til skade for danske jægere, at den 66-årige jæger, der er dømt for at skyde og dræbe en ulv på en mark ved Ulfborg i april, er medlem af Danmarks Jægerforbund.

Derfor har en enig bestyrelse på et møde i eftermiddag valgt at ekskludere jægeren fra forbundet. Det fortæller formand Claus Lind Christensen.

- Vi har set på, om vedkommendes handling er til skade for jagten og jægerne. Og det er vi kommet frem til, at den er. Det strider mod vores værdier. En eksklusion er en alvorlig sag, fordi man aktivt vælger at sætte nogle uden for fællesskabet. Det er derfor, at det har taget lidt tid at få besluttet, siger han.

Den 66-årig mand fra Vestjylland blev i september idømt 40 dages betinget fængsel for at dræbe ulven. Han fik konfiskeret sin riffel, men fik lov til at beholde sit jagttegn. Både anklager og forsvarer har anket byrettens dom.

Afgørelsen om jagttegnet har affødt massiv kritik fra Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk forening.

De to foreninger har i dag meldt ud, at de kræver, at jægere, der skyder et fredet dyr, automatisk mister jagttegnet. En melding som både Enhedslisten og SF bakker op om.

Danmarks Jægerforbund ønsker ikke at kommentere på det rimelige eller urimelige i, at den dømte mand ikke fik frataget sit jagttegn. Man vil afvente ankesagen i landsretten mod den 66-årige.

Samme melding kommer fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

I videoen neden for kan du se optagelser af nedskydningen af ulven tilbage i april.

FacebookTwitter