Jægerlæk: DR-journalist stopper

Journalisten lavede omstridt lydoptagelse, som ledelsen mener strider mod DR's etiske retningslinjer. Han afleverer optagelsen til DR under protest.

Optagelsen strider mod DR's etiske retningslinjer, mener DR's ledelse. (Foto: Jonas Klinkvort Laursen)

En journalist fra DR har fratrådt sin stilling, efter det er kommet frem, at han har båndet og videregivet optagelser fra en fortrolig telefonsamtale.

Interviewbåndet er blevet en vigtig brik i den omstridte lækagesag i Forsvarsministeriet.

- Vi har haft en dialog med den pågældende medarbejder, og vi er enige om, at en fratrædelse er den eneste rigtige løsning denne situations alvor taget i betragtning, siger DR's generaldirektør Kenneth Plummer.

Ifølge Kenneth Plummer har medarbejderen handlet på en måde, der er uforenelig med stationens beskyttelse af sine kilder samt de etiske retningslinjer om blandt andet videregivelse af fortrolige oplysninger til tredje part.

Har afleveret lydfil til DR

Optagelsen er ifølge DR den samme, som Christoffer Guldbrandsen også hævder at være i besiddelse af. Ifølge ham beviser den, at forsvarsminister Søren Gades spindoktor, Jacob Winther i 2007 lækkede til TV2, at jægerkorpset skulle sendes til Irak på hemmelig mission.

DR har siden krævet optagelsen tilbage både fra Christoffer Guldbrandsen og DR-journalisten selv.

Dansk Journalistforbund oplyser, at journalisten i forbindelse med fratrædelsen har afleveret en lydfil til DR.

- Det er sket under protest, idet han opfatter samtalen på filen som en privat samtale, siger Jette Kayerød Christensen, advokat i Dansk Journalistforbund.