Jagt på mand bag økseangreb: Politiaktioner over hele Sjælland

Alle politikredse på Sjælland og ekstra mandskab er involveret, oplyser politiet.

Politiet er blandt andet til stede ved færgelejet i Helsingør.

Politiet er massivt til stede over hele Sjælland i jagten på den gerningsmand, der er mistænkt for at stå bag et økseoverfald i Birkerød i weekenden og med stor sandsynlighed har begået et bankrøveri i Ringsted tidligere i dag.

- Der er politiaktioner i gang over hele Sjælland som et led i vores bestræbelser på at fange den farlige gerningsmand. Alle politikredse er i gang, siger Henrik Suhr, pressechef ved Nordsjællands Politi.

Vejdirektoratetoplyser, at der foregår en politiefterforskning på E20 Vestmotorvejen fra Ringsted mod Halsskov, og man derfor skal nedsætte hastigheden på strækningen.

Det bekræfter Henrik Suhr, men ønsker ikke at uddybe, præcis hvor og hvordan efterforskningen forløber.

Betegnes som farlig

Tidligere på dagen fortalte politiinspektør i Nordsjællands Politi, Lau Thygesen, at der er kaldt ekstra mandskab ind for at lede efter den 29-årige mand.

- Vi gør alt for at finde ham. Vi har sat alle tiltag i værk, der er nødvendige for at sikre, at han ikke forsvinder ud af landet og drager længere væk. Vi har forhåbentlig lukket alle de huller, der er, og dermed sikret, at vi kan få fat på ham. Vi skal have ham fanget, siger han.

Nordsjællands Politi har tidligere på dagen valgtat offentliggøre den formodede gerningsmands identitet.

Overvågningsbilledet til venstre er fra bankrøveriet i dag i Ringsted. Billedet til højre er fra en tank i Birkerød, hvor der skete et økseangreb i weekenden.

Der er tale om Mohamed Abdelkader Salem Al-Tamimi på 29 år. Han beskrives som 176 centimeter høj og mellemøstlig af udseende med mørkt hår og mørkt kortklippet fuldskæg.

Derudover efterlyser politiet den bil, han menes at have flygtet i efter røveriet i Danske Bank i Ringsted. Det er en sølvgrå Hyundai Getz fra 2003 med nummerplade VJ 57 665, som ses på billedet neden for.

Personalet fra banken tog dette billede, da gerningsmanden flygtede fra banken.

Politiet opfordrer folk til at henvende sig til politiet på telefonnummer 114, hvis de ser den formodede gerningsmand, flugtbilen fra dagens bankrøveri eller har andet kendskab til sagen.

- Men folk må ikke på nogen måde forsøge selv at holde ham tilbage. Vi betegner ham som farlig. Det har han bevist med overfaldet i Birkerød og senest i dag, da han truer med kniven under røveriet, siger Lau Thygesen.

Sagens forløb

  • Et ungt par blev lørdag den 17. februar om aftenen overfaldet af mand, der angreb dem med en økse uden for en Circle K-tankstation i Birkerød. Parret blev ramt i hovedet og på overkroppen, men er uden for livsfare.

  • Den mistænkte var ti dage forinden blevet løsladt fra fængslet efter at have afsonet en dom på tre år.

  • Den 19. februar begik en mand et røveri i Danske Bank på Torvet i Ringsted omkring klokken 12.36, hvor han truede sig til kontanter med en kniv.

  • Ifølge politiets oplysninger flygtede røveren fra stedet i en sølvgrå Hyundai Getz fra 2003 med nummerplade VJ 57 665.

  • Bilen blev stjålet den 18. februar om aftennen fra Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter, da bilnøglerne sad i tændingen.

  • Politiet har oplyst, at der er stor sandsynlighed for, at der er tale om den samme gerningsmand.

Facebook
Twitter