Jakobs familie afviser politiets teori

Familien til den 18-årige Jakob, der blev fundet druknet i går, afviser politiets teori om, at han døde ved en ulykke eller selvmord.

Jakobs mor, Elisabeth Kossmann, er utilfreds med, at politiet ikke undersøger de løse ender efter fundet af den 18-åriges lig i går. (© DR)

Politiet begår en stor fejl ved at lukke sagen om den 18-årige Jakob Haugen-Kossmann, der torsdag blev fundet død i Københavns Havn efter 27 dages forsvinden. Det mener den afdødes familie, som afviser politiets teori om, at Jakob døde ved en ulykke eller selvmord.

Jakob blev offer for en forbrydelse, mener Jakobs mor Elisabeth Kossmann.

Politiet afventer nu svar på en række retskemiske undersøgelser af blod og vævsprøver fra Jakobs lig, men har ellers besluttet at lukke sagen.

Hvor er Jakobs tøj?

Familien er utilfreds med, at den ikke får en grundig undersøgelse af de mange spørgsmål, der har meldt sig i forbindelse med sønnens forsvinden. Ikke mindst det forhold, at Jakob blev fundet nøgen, vækker undren. Og hvorfor er hans tøj ikke fundet?, spørger familien.

- Vi er i sorg, samtidig med at vi er skuffede. Vi ved jo godt, at han er død. Det er der ingen tvivl om. Vi har set ham inde på retsmedicinsk afdeling, men der er så mange løse ender, der gør, at politiet ikke bare kan sige, "nå, nu er han fundet, og så er det det", siger Elisabeth Kossmann til B.T.

Trods kritikken fastholder politiet, at efterforskningen i sagen er slut.

Ifølge vicepolitiinspektør John Amdisen, Station Amager er det tidligere set - blandt andet ved Estonias forlis - at personer, der er faldet i vandet har smidt tøjet, fordi kroppens reaktion på den livsfarlige nedkøling føles som det stik modsatte - man er ved at brænde op af varme.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter