Jammerbugt-borgmester vil udstille hval i have-park-anlæg

Både kommune og akvarium har lagt billet ind på at få lov til at udstille hvalskelet fra Blokhus.

Selvom det vil koste mellem 200.000 og 250.000 at få gjort finhvalen udstillingsklar, er skelettet i høj kurs. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Der er rift om skelettet fra den 40 tons tunge finhval, der torsdag blev parteret på stranden ved Blokhus.

Allerede nu har to parter - Nordsøen Oceanarium i Hirtshals og Jammerbugt Kommune - budt ind på at få lov til at aftage skelettet og udstille det.

- Vi synes, det vil være naturligt, at vi får lov at udstille det her i kommunen, når hvalen nu er strandet ved en af vores kyster, siger Jammerbugt-borgmester Mogens Gade (V).

Ifølge borgmesteren vil det koste mellem 200.000 og 250.000 kroner at få gjort skelettet udstillingsklar.

- Det har været på tale, at vi kunne udstille eksempelvis et kæbeparti ved redningsstationen på stranden i Blokhus. Men en anden idé er, at hele skelettet kan udstilles i et nyt have-park-anlæg, der er ved at blive etableret, siger Mogens Gade.

Nordsøen Oceanarium skal opbevare skelettet, indtil en varig løsning er fundet.

- Skelettet er på vej til oceanariet som en midlertidig opbevaring, men vi arbejder også på at få lov til at udstille det, siger biolog Nathalie Danielsen.

Oceanariet er dog klar til at deles med Jammerbugt om udstillingen af skelettet.

- Vi er ikke interesseret i en konflikt med nogen og er åben over for hvilke samarbejdsmuligheder, der kan være - både økonomisk og udstillingsmæssigt, siger Nathalie Danielsen.

/ritzau/