Jan Grarup er Årets Pressefotograf

Igen har Politikenfotografen Jan Grarup fået prisen som Årets Pressefotograf. Han fik også prisen i 1991, 1994, 2000 og 2004.

Lokale afghanere søger dækning, mens en armeret tysk ISAF helikopter letter fra Faizabad med efterretningssoldater for at tage på en hemmelig mission i bjergene mellem Faizabad, Kunduz og Mazar e Sharif. (Foto: Jan Grarup © Jan Grarup)

Politikenfotografen har for femte gang fået prisen som Årets Pressefotograf. Tidligere har han fået prisen i 1991, 1994, 2000 og 2004.

Jan Grarup har sendt fem billeder ind i konkurrencen, og de "overbeviste dommerne om, at de havde at gøre med en fotograf, der konsistent skaber billeder på et højt niveau og som også formår at redigere sine serier".

Hvert enestående fotografi fortæller en historie og kan ved egen kraft af dette enkle skud trække beskueren til sig.

Dommerne fremhævede særlig portrættet af Patti Smith. Den stærke kontakt fotografen har med hende, skaber et foto, hvor hun fremstår stærk og uden filter.

Et andet billeder viser lokale afghanere, der søger dækning, mens en armeret tysk ISAF helikopter letter fra Faizabad med efterretningssoldater for at tage på en hemmelig mission i bjergene mellem Faizabad, Kunduz og Mazar e Sharif.

Politiken-fotografen Peter Hove Olesen har fået prisen for Årets Pressefoto. Han havde sendt en hel serie ind fra Barack Obamas første tale som nyvalgt præsident. Et af billederne blev Årets Pressefoto.

Overrækkelsen fandt sted i Museet for Fotokunst, og det var Kulturminister Carina Christensen, der overrakte prisen.

228 fotografer havde indsendt 3.455 fotografier, 16 tv-produktioner, 2 web-tv-produktioner og ikke færre end 42 eksempler på visuel journalistik på internettet.

Facebook
Twitter