'Jeg har betragtet DF som "mit" parti': 27 års troskab er slut for Søren Espersen

Det er er stadig uvist, hvor hans fremtidige politiske hjem er.

Søren Espersen er ikke længere en del af Dansk Folkeparti. Indtil videre fortsætter han i Folketinget som løsgænger (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix). (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

Den tidligere næstformand og mangeårigt medlem af Dansk Folkeparti, Søren Espersen, meddeler, at han melder sig ud af partiet, selvom beslutningen og processen herom ikke har været let, siger han til DR.

- Det er en meget lang proces, som er pågået de sidste måneder. Nu synes jeg så, det er på tide at gøre det. Det er meget følelsesbetonet for mig, for jeg har været med i partiet fra starten og betragter det som ”mit” parti.

På trods af den smertelige afsked, er der i hans optik ikke andre muligheder end et exit fra partiet.

- Jeg har det rigtig, rigtig dårligt med det, der er sket, men jeg ser ikke nogen anden udvej, siger det nu tidligere medlem af Dansk Folkeparti.

Foto: Twitter.

En fremtid i politik

Hvad fremtiden bringer for nordjyden er stadig oppe i luften. Lige nu er han løsgænger i Folketinget, men at Søren Espersen stadig kommer til at husere i dansk politik, er der ifølge ham selv ingen tvivl om.

- Jeg synes først lige, jeg er begyndt. Så jeg agter at fortsætte. Hvor og hvordan det eventuelt kan lade sig gøre, ved jeg ikke, siger han.

Sommerferien har - ligesom i resten af samfundet - lagt sig som en dyne over Folketinget, og det giver Søren Espersen tid til at overveje næste træk.

- Jeg kan få tid til at tænke over tingene, og finde ud af hvad jeg helst vil.

Om det betyder, at han vælger at følge i sporene på andre tidligere DF'ere og melder sig ind i Inger Støjbergs netop stiftede parti Danmarksdemokraterne, må tiden vise.

I går annoncerede det nordjyske folketingsmedlem Bent Bøgsted så, at han melder sig under Inger Støjberg og Danmarksdemokraternes fane, og det samme gjorde Hans Kristian Skibby i dag lørdag.

Inger Støjberg holder båltalen sankthansaften i Dalbyover, torsdag den 23. juni 2022. Inger Støjberg har bekræftet til flere medier, at hun har stiftet det nye parti Danmarksdemokraterne. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Det er ikke mere end to dage siden, at Inger Støjbergs nye politiske projekt fik luft under vingerne, og det har været med til at eskalere udmeldingerne fra Dansk Folkeparti.

Endnu et farvel til DF

Med dagens DF-exit bliver Søren Espersen til endnu en i rækken af DF'ere, der i øjeblikket siger adios til partiet. I går mistede Dansk Folkeparti de to folketingsmedlemmer Peter Skaarup og Jens Henrik Thulesen Dahl.

Tilbage i februar forlod folketingsmedlemmerne Bent Bøgsted, Liselott Blixt, Karina Adsbøl og Lise Bech også partiet.

Dengang kaldte Espersen det for 'ren faneflugt' og 'forræderi'. Men tiderne skifter og med det også ens synspunkter, må man forstå på ham.

- Sådan er det. Noget ændrer sig igennem tiden, og det rigtige for mit vedkommende er at forlade Dansk Folkeparti.

De mange udmeldelser af partiet betyder, at DF nu har syv folketingsmedlemmer tilbage. 16 personer blev valgt for partiet, da der var valg i 2019.

 • Bent Bøgsted slutter sig til Inger Støjbergs parti (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)
 • Liselott Blixt meldte sig ud af Dansk Folkeparti i februar (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)
 • Det samme gjorde Karina Adsbøl (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix). (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)
 • og Lise Bech (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)
1 / 4

DF's folketingsgruppe mere end halveret

 • Siden formandsopgøret i Dansk Folkeparti den 23. januar, hvor Morten Messerschmidt vandt med knap 60 procent af stemmerne, har partiet mistet en række profiler i folketingsgruppen, hovedbestyrelsen og sekretariatet på Christiansborg. Her kan du se, hvornår de forskellige folketingsmedlemmer har forladt partiet.

 • 11. februar: Martin Henriksen forlader partiet.

 • 21. februar: Bent Bøgsted, Liselott Blixt, Karina Adsbøl og Lise Bech forlader DF.

 • 22. februar: Hans Kristian Skibby forlader DF.

 • 26. februar: Marie Krarup forlader DF.

 • 24. juni: Jens Henrik Thulesen Dahl og Peter Skaarup melder sig ud af partiet.

 • 25. juni: Søren Espersen forlader DF.

 • Det efterlader Alex Ahrendtsen, René Christensen, Kristian Thulesen Dahl, Mette Hjermind Dencker, Dennis Flydtkjær, Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt i folketingsgruppen.