- Jeg kan stadig have dage, hvor det hele vender tilbage

Mia Christoffersen oplevede at blive overfaldet på sit arbejde. Og selvom de fysiske skader hurtigt forsvandt, kæmper hun stadig med de psykiske.

Mia Christoffersen er et af de mange FOA medlemmer, der har oplevet vold på sin arbejdsplads. (Foto: Privatfoto)

En netop offentliggjort undersøgelse fra FOA viser, at hvert andet FOA medlem, der arbejder i psykiatrien og hvert tredje, der arbejder i plejesektoren, har været udsat for vold indenfor det sidste år.

En af dem, der har oplevet vold på sit job, er 30-årige Mia Christoffersen. For to år siden blev hun overfaldet af en psykisk syg, der var indlagt den afdeling, hvor hun arbejde som Sosu assistent.

- Der var en patient, der pludselig begyndte at råbe, og så skynde jeg mig ind for at hjælpe min kollega. Patienten fik trængt mig op mellem seng og væg og begyndte at slå løs på mig, fortæller hun.

Psykisk reaktion

Mia fik nogle overfladiske skrammer af overfaldet, men det var de psykiske eftervirkninger, der fyldte mest.

- Det var først i dagene efter, at jeg for alvor kunne mærke, hvad overfaldet havde gjort ved mig. Jeg blev angst og ked af det og måtte melde mig syg fra arbejde, forklarer hun.

Angsten begyndte at fylde mere og mere, og det påvirkede Mia meget.

- Jeg var hele tiden bange for at blive trængt op i en krog. Hvis jeg stod i et supermarked, blev jeg bange for de andre mennesker, og jeg kunne ikke gå ind i et prøverum, fordi der så kun var en vej ud, fortæller hun.

Oplevelsen har styrket

Mia fik hjælp fra sit arbejde og er i dag tilbage på arbejdsmarkedet. Men oplevelsen sidder stadig i hende.

- Jeg kan stadig have nogle dårlige dage, hvor det hele vender tilbage, men det bliver bedre hele tiden, siger hun.

Oplevelsen har også gjort Mia mere opmærksom på at passe bedre på sig selv i dagligdagen.

- Jeg er klart mere opmærksom på, hvilke situationer, der kan udvikle sig til vold, og det er både til gavn for mig og mine kollegaer, fortæller hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk