Jehovas Vidner anklages for at beskytte pædofile

Jehovas Vidner i Danmark holder hånden over pædofile medlemmer, frem for at beskytte ofrene. Det mener en kritisk foreningen Tavse Vidner, der er kritisk over for den lukkede kirke.

Jehovas Vidner siger selv, at de anmelder et til to tilfælde af pædofili om året til politiet. (Foto: DR © DR)

Den katolske kirke er ikke ene om pædofili-skandaler. Også Jehovas Vidner i Danmark har problemer med pædofile, skriver Kristeligt Dagblad.

Talsmand Carit Stypinsky fra Jehovas Vidner erkender, at man anmelder et til to tilfælde af pædofili om året til dansk politi.

Det reelle tal højereDet reelle antal af overgreb er dog langt højere, mener talskvinde Maja Thorup fra nystartede Tavse Vidner, der hjælper pædofilramte ofre fra Jehovas Vidner. Hun mener også, at Jehovas Vidner holder hånden over de pædofile.

- Jehovas Vidner beskytter de voksne pædofile og ikke de udsatte børn, som er lavest i hierarkiet, siger hun.

En konkret sagEn konkret sag med pædofile Jehovas Vidner er fra Århus 2004, hvor en 35-årig far anmeldte sin egen far for igennem tre år at have forbrudt sig mod sit barnebarn. En pige, der var otte år, da overgrebene begyndte.

Manden, der blev dømt ved domstolen, er stadig Jehovas Vidne, selvom der ifølge talsmand Carit Stypinsky er præcedens for at ekskludere medlemmer, som har været straffet for pædofili.

- Men der er forskellige grader af sanktioner, siger Carit Stypinsky, der er harm over Tavse Vidners beskyldning om, at Jehovas Vidner beskytter pædofile.

Facebook
Twitter