Jens Olaf Jersild dømt for injurier

DR-journalisten Jens Olaf Jersild er i Østre Landsret idømt 10 dagbøder à 1000 kr. for injurierende udtalelser om advokat Karoly Németh. Samtidig skal han betale 30.000 kr. i torterstatning til Németh samt yderligere 30.000 kr. til offentliggørelse af dommens resultat.

DR-journalisten Jens Olaf Jersild er i Østre Landsret idømt 10dagbøder à 1000 kr. for injurierende udtalelser om advokat KarolyNémeth. Samtidig skal han betale 30.000 kr. i torterstatning tilNémeth samt yderligere 30.000 kr. til offentliggørelse af dommensresultat.

Sagen opstod i kølvandet på en udsendelse i DR's Rapporten i1997 om Nupo-slankepulver. Et efterfølgende sagsanlæg fra firmaetOluf Mørk A/S blev senere afsluttet i Østre Landsret med etforlig.

Men i en anden udsendelse, hvor Jens Olaf Jersild blevinterviewet som "privatperson" om sit arbejde som kritiskjournalist, kom han med kraftige udfald mod firmaets advokat,Karoly Németh.

Jersild kaldte ham bl.a. for grådig, og at han var personligforarget over advokatens fremfærd i en sag, som han selv fandtåbenlyst ubegrundet.

Der måtte være grænser for, hvor mange penge en advokat kantrække ud af folk, mente Jersild.

De udtalelser har landsretten nu kendt ubeføjede som enærekrænkende fornærmelse af Németh.