Jens Petersen vandt otte millioner kroner i Lotto: 'Det har ikke ændret mit liv at vinde'

Flere end 3.400 er blevet millionærer i de 30 år, Lotto-spillet har eksisteret.

Jens Petersen havde egentlig glemt de to Lotto-kuponer, han havde købt.

Det var først, da den lokale avis skrev, at en kupon med milliongevinst var købt i den kiosk, hvor han plejede at købe sine kuponer, ikke var indløst, at han gik ned for at tjekke.

- I butikken sagde hun, at der var gevinst på mere end 10.000 på sedlen. Hun sendte mig videre til Danske Bank.

I banken skrev kvinden bag skranken et tal ned på et stykke papir.

- Først troede jeg, der stod 81.000 kroner. 'Det er sgu mange penge', tænkte jeg. Så sagde, hun, 'det er 8.147.122'.

Jens Petersens vinderkupon med en gevinst på 8.147.122 kroner er indrammet og hængt op i hans hus. (© dr)

- Jeg ringede til mine børn, der først troede, jeg lavede sjov. De troede, jeg var fuld af løgn. Senere besøgte jeg min datter, der græd.

Den 16. marts 2013 blev den nu 79-årige pensionist Jens Petersen millionær. Og han er én blandt de mere end 3.400 millionærer, der har vundet de helt store gevinster, siden Lotto-spillet blev lanceret for præcis 30 år siden.

800.000 danskere spiller Lotto hver uge

Gennem Lottos 30 år er der blevet udbetalt 31 milliarder kroner, og den største gevinst på 38,5 millioner kroner blev vundet i 2008.

Og der er stadig 800.000 danskere, der spiller Lotto hver uge, fortæller Pernille Wendel Mehl, der er administrerende direktør for Danske Lotteri Spil.

- Det er lidt det, jeg kalder Danmarks nationalspil.

1.246 af de klassiske lottokugler er blevet slidt op på de 30 år. Se den første udtrækning af 'Held og Lotto', fra 1989, i videoen her.

Selvom det store udbud af spil har gjort, at der er færre, der spiller Lotto nu end tidligere, så er Lotto 'i topform', lyder det fra Pernille Wendel.

- Der er altid nogen, der vinder i Lotto. Hvis det ikke er den, der har spillet, så er det hele Danmarks sports- og foreningsliv, der får glæde af det, fordi vores overskud går til gode formål.

En af dem, der køber en Lotto-kupon engang imellem, er Niels Olesen fra Karise. Han er drevet af drømmen af at vinde, og han ved allerede, hvad gevinsten skal bruge på, hvis det sker.

- Så kunne det være helt sjovt at komme til de Dansk Vestindiske Øer. Der har min farfar været fængselsbetjent, indtil øerne blev solgt i 1918, og han rejste til Danmark.

Jens Petersens drømmebil: en guldfarvet Cadillac Eldorado Coupe fra 1992 med 350 heste. (© dr)

For Jens Petersen var drømmen en guldfarvet Cadillac Eldorado Coupe fra 1992, der blev hans første køb. Efterfølgende er der blevet tilføjet et par biler mere, og så har han brugt en del af pengene på at betale sin gæld og købe en andelsbolig.

- Jeg ikke skal tænke på hver krone, jeg bruger, men jeg er fra 1939 og har været alene med min mor, så jeg har altid været vant til at passe på pengene. Så det gør jeg.

- Det har ikke ændret mit liv at vinde ud over, at jeg måske har færre økonomiske bekymringer. Men penge er ikke et mirakelmiddel, der er bare et betalingsmiddel. Det kan forsøde tilværelsen, intet andet.

Kiosken i Karise har otte Lotto-millionærer på CV'et

I kiosken i Karise langer kioskejerne Kirsten og Erik Thomsen et par hundrede Lotto-kuponer over disken hver dag, og de har også solgt udsædvanligt mange kuponer med heldige talkombinationer.

Gennem deres snart 22 år som ejere har de solgt hele otte kuponer med milliongevinster.

- Det er cirka hver tredje år, vi har haft en millionær. Så vi skal snart have en igen, siger Kirsten Thomsen.

- Dem, vi kender, der har vundet, de har bibeholdt deres job og arbejdet, som om ingenting er hændt, siger kioskejerne Erik og Kirsten Thomsen om de millionærer, der har haft købt vinderkuponer hos dem. (© dr)

De fortæller, at en del af millionærerne stadig kommer forbi og spiller ugentligt - nogle af dem har endda forøget deres spilleri en smule. Selv om Jens Petersen faktisk bor i Karise, så bliver det ikke til meget spilleri for ham, da han ikke tror, man kan være så heldig at vinde flere gange.

Det er dog sket før, at en anonym vinder fik syv rigtige to gange på sin kupon og hævede en gevinst på fire millioner kroner. Men Petersen er med egne ord "ikke en spillefugl som sådan", og selv om han ikke synes, millionerne har ændret hans liv, så har pengene faktisk gjort ham gladere.

- Jeg er blevet lykkeligere, for der er ikke noget at være ked af. Jeg tænker på det hver morgen, hvor jeg står op og tænker, at jeg har det godt.