Jens Rohde fyret fra TV2 Radio

Jens Rohde er blevet fyret som direktør på TV2 Radio. Det erfarer DR Nyheder. Fyringen kommer, efter at han i weekenden medvirkede i en artikel i Ekstra Bladet om S' politiske ordfører Henrik Sass Larsens påståede samarbejde med Venstre under valgkampen i 2005.

Jens Rohde er blevet fyret fra TV2 Radio. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Jens Rohde stopper som direktør på TV2 Radio. Det erfarer DR Nyheder.

Jens Rohde skriver i en mail rundsendt til medarbejderne på TV2 Radio, at han ikke mener, at hans kontrakt er misligholdt.

- Jeg har på intet tidspunkt brugt min position på TV2 til at fremme politiske holdninger eller historier på TV2 Radio eller TV2 i almindelighed af nogen art, skriver han.

Brian Mikkelsen: En ledelsesmæssig beslutning

Kulturminister Brian Mikkelsen vil ikke kommentere fyringen.

- Det er en ledelsesbeslutning fra TV2's side, siger Brian Mikkelsen til DR Nyheder.

Sagen startede i weekenden, hvor Jens Rohde blev sendt hjem fra jobbet som radiodirektør, efter at han havde medvirket i Ekstra Bladets artikel om socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsens påståede samarbejde med Venstre under valgkampen i 2005.

Anden advarsel endte i fyring

Det er anden gang, at Jens Rohde, der tidligere var politisk ordfører for Venstre, har fået en advarsel for at blande sig i det politiske liv. Sidst kom den, fordi han offentligt kritiserede Helle Thorning-Schmidts evner som politiker.

TV2 Radios nuværende nyhedschef Suzanne Moll er konstitueret som direktør.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk