Jens Veggerby tiltalt for pengesmugling

Galleriejer og tidligere cykelrytter Jens Veggerby tiltales i Københavns Byret for overtrædelse af toldloven, fordi han smuglede 2 mio. kr. ind i Danmark for Stein Bagger.

Galleriejer og tidligere cykelrytter Jens Veggerby skal i retten, efter at han i november 2008 smuglede 2 mio. kr. ind i Danmark for sin ven og forretningspartner Stein Bagger, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Jens Veggerby tiltales ved Københavns Byret med påstand om bødestraf for overtrædelse af toldloven, hedder det bl.a. i det anklageskrift, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Af anklageskriftet fremgår det, at Jens Veggerby står anklaget for den 6. november 2008 at have bragt 270.000 euro - godt 2 mio. kr. - ulovligt ind i Danmark fra Monaco.

Bydreng for Bagger

Pengene tilhørte ikke Jens Veggerby, men Stein Bagger, som havde problemer med at få transporteret pengene fra Monaco til Danmark.

Derfor tog Jens Veggerby turen som en vennetjeneste. De mange kontanter afleverede Veggerby til HA-rockeren Brian Sandberg, som han mødtes med i Københavns Lufthavn.

Dermed regnede Jens Veggerby med, at sagen var overstået. - Jeg spurgte Stein Bagger, om det var lovligt at transportere penge på den måde. Han sagde, at det var helt efter reglerne. Og var der nogen, som spurgte, skulle jeg bare ringe til ham, har Jens Veggerby tidligere fortalt til Jyllands-Posten.

Efterfølgende erfarede han imidlertid, at det er klart ulovligt at bringe mere end 10.000 euro - 75.000 kr. - ind og ud af Danmark uden at underrette myndighederne.

Derfor fortalte han også om pengesmuglingen til politiet få dage efter Stein Baggers forsvindingsnummer i slutningen af november 2008.

Facebook
Twitter