Jeppe Nybroe stopper i DR

DRs ledelse har indgået en aftale med journalisten og studieværten Jeppe Nybroe, om at han stopper i DR.

Jeppe Nybro har indgået en aftale med DR om at stoppe. (© DR)

DRs ledelse har indgået en aftale med journalisten og studieværten Jeppe Nybroe, om at han stopper i DR.

- Jeppe Nybroe har i mange år ydet en stor indsats for DR. Men med det samlede forløb, der har været den sidste måned, må jeg konstatere, at samarbejdet med Jeppe Nybroe ikke kan fortsætte. Det er Jeppe Nybroe enig i, og derfor fratræder han sin stilling i DR, divisionschef i DR Nyheder Ulrik Haagerup.

MediaLinks:

- Troværdighed er alt afgørende for en nyheds- og medievirksomhed som DR, siger divisionschef i DR Nyheder Ulrik Haagerup.

Ked af situationen

Jeppe Nybroe siger, at han er meget ked af hele situationen:

- Jeg håber og beder af samme grund, at pressen vil lade mig i fred i denne tid. Jeg forstår og takker for de af mine kollegaer, der spørger til mine kommentarer og reaktioner - men jeg har ikke mere at sige på nuværende tidspunkt, siger Jeppe Nybroe.

Orienterede medarbejdere

I en orientering til medarbejderne i DR Nyheder sagde Ulrik Haagerup, at han og Jeppe Nybroe havde gennemgået en række reportager, som reporteren har lavet. Nybroe havde forklaret, at der ikke var mere. Men det var der altså, viste en stor artikel i sidste uge i Jyllands-Posten.

- Da troværdighed er afgørende for DR Nyheder, var det desværre nødvendigt at sige stop her, sagde Ulrik Haagerup.

Selv i skudlinjenJeppe Nybroe kom første gang i skudlinjen, da det i et indslag i TV AVISEN 29. juli fejlagtigt fremgik, at han havde fulgt en kolonne med de sidste danske soldater ud af lejren i Irak. Men det var ikke tilfældet.

Kolonnen var på det tidspunkt på vej ind i Irak fra Kuwait for at hente nogle af de sidste soldater. De medvirkende soldater i indslaget forlod et par dage senere Irak.

Indslaget fik chefen for DR Nyheder til at give Jeppe Nybroe en skriftlig advarsel, samtidig med, at han blev sendt på tvungen ferie og afspadsering.

I søndags blev der så rejst nye anklager mod Jeppe Nybroe i Jyllands-Posten, som havde fået analyseinstituttet Delta til at gennemgå et halvandet år gammelt indslag, som Jeppe Nybroe havde lavet fra Irak.

Delta mener at kunne konstatere, at lyden af et bestemt granatnedslag er blevet genbrugt to andre steder i indslaget, så seerne må tro, at der er tale om tre granater.

Stoler på medarbejderne

Beslutningen om at sende Nybroe videre i karrieren skal ifølge Ulrik Haagerup først og fremmest ses i lyset af, at DR har mistet troværdighed på affæren, men alligevel vil divisionschefen ikke til at kontrollere journalisternes arbejde fra udenlandske brændpunkter.

- Vi skal ikke indføre et eller andet kommissærsystem, så alt skal godkendes. Vi stoler på vores medarbejdere, og det har vi god grund til. Men vi vil selvfølgelig indskærpe vores etiske retningslinjer over for medarbejderne oven på den her sag, siger Ulrik Haagerup.