Jesus genskabt i 3D

Et hold eksperter har brugt den nyeste 3D teknologi og et 2000 år gammelt ligklæde til at genskabe Jesu ansigt.

Jesus er genskabt i 3D ved hjælp af et 2000 år gammelt ligklæde og et hold eksperter i digital grafik. (Foto: HIstory Channel)

Hvis man nu er med på præmissen om, at Jesus levede engang, hvordan mon han rent faktisk så ud?

Takket være et hold eksperter i digital grafik er vi tættere på svaret end nogensinde før. De har nemlig genskabt Jesus i 3D.

Samme hold, kaldet Studio Macbeth, stod i øvrigt bag genskabelsen af Abraham Lincoln i 2009 ved hjælp af fotos og digital animation.

Jesu ligklæde

Eksperterne har taget udgangspunkt i Shroud of Turin, Ligklædet i Torino, der af mange regnes for Jesu ligklæde, som efter sigende er knap 2000 år gammelt.

- Hvis du vil genskabe Jesu ansigt, har du kun en ledetråd, og det er ligklædet. Det er det eneste objekt, der med en vis troværdighed kan påstås at være det faktiske billede af Jesus, siger lederen af holdet, Ray Downing, til History Channel.

Grundtegning

Selv om klædet var svøbt rundt om personen i stedet for at ligge fladt på ansigtet, lykkedes det alligevel for eksperterne at bruge stoffet til noget.

- Ved hjælp af klædet kunne vi regne ud, hvordan ansigtet så ud. Det gav os en grundtegning, siger han.Sår og blodmærkerDette ligklæde drejer sig om et 4 meter langt og 1 meter bredt klæde af linned, med et aftryk eller billede af en korsfæstet og mishandlet mandekrop. Aftrykket viser også mærker efter sår og blod på hænder, hoved og højre side af brystet, og det menes af mange at være det klæde, Jesus blev svøbt i, da han fra korsfæstelsen blev lagt i graven.

Det opbevares i Johannesdøber Domkirken i Torino i Italien og bliver kun fremvist med mange års mellemrum.

Netop nu i april og frem til 23. maj vises det for første gang i 10 år, og mange millioner strømmer til Torino i disse dage. Paven forventes også at dukke op.

Facebook
Twitter