Joachim B. Olsen: De fattigste må bage selv

Joachim B. Olsen siger i Clement Søndag at de fattigste i Danmark må bage selv, hvis de ikke har råd til at købe mad.

Bag selv, siger Joachim B Olsen

Joachim B. Olsen siger i Clement Søndag at de fattigste i Danmark må bage selv, hvis de ikke har råd til at købe mad.

- Der er ikke materiel fattigdom og det holder jeg fast i. Du kan godt overleve på en starthjælp, siger Joachim B. Olsen.

Clement Kjersgaard fremlægger i Clement Søndag tal fra en rapport fra Rockwool Fonden fra 2009, som Joachim Olsen selv har fremhævet flere gange.

Passende beløb

Ifølge rapporten har en enlig flygtning på starthjælp 2188 kr. om måneden efter husleje til at købe mad og alt andet for. Mad og dagligvarer i discountbutikker koster ifølge rapporten 3118, og man har derfor omkring 1000 kr. for lidt.

Men det mener Joachim B. Olsen ikke er for lidt.

Gør noget selv

- Når du ikke er i arbejde, så har du nogle muligheder som andre ikke har, siger Joachim B Olsen

- Du har tid, så du kan indrette dit liv, så du kan spare penge ved at bage selv - og det synes jeg da er ganske rimeligt.

Joachim B. Olsen afviser selv tre gange i programmet at sætte et beløb på hvor lidt man som minimum kan leve for.

Ud med børnechecken

Joachim B Olsen fastholder i Clement Søndag samtidigt sin kritik af børnechecken, som han tidligere - imod partiets linie - sagde var sindssyg. Dengang korrigerede partileder Anders Samuelsen Joachim B. Olsens udmelding.

- Det er da et fuldstændigt vanvittigt system, hvor de mennesker der godt kan klare sig selv også får en check, siger Joachim B. Olsen, og tilføjer at skatten så tilsvarende skal sættes ned.