Joachim og Alexandra skal skilles

Prins Joachim og prinsesse Alexandra skal skilles. De får fælles forældremyndighed, men Alexandra flytter med børnene til parrets lejlighed på Amalienborg. Prins Joachim bliver boende på Schackenborg.

Prins Joachim og prinsesse Alexandra skal separeres med henblikpå skilsmisse. Det oplyser hoffet.

 Se billedserieJoachim ogAlexandra skal skilles. Se billederne fra deres livsammenAlexandra og Joachim

- Efter mange og svære overvejelser har vi i gensidig forståelsebesluttet at lade os separere med henblik på at søge skilsmisse.Der er enighed mellem os om vilkårene for separationen, og vi vil ifællesskab varetage forældremyndigheden over vore børn, oplyserparret.

Prinsesse Alexandra skal bo med børnene i parrets lejlighed påAmalienborg. Prins Joachim bliver boende på Schackenborg.

Får fuld støtte- Det er med dyb beklagelse, at dronningen og prinsen haraccepteret denne beslutning. Samtidig vil regentparret yde deresfulde støtte til prins Joachim og prinsesse Alexandra i denvanskelige periode, der ligger forude, meddeler dronning Margretheog prins Henrik.

Hofmarskal OveUllerup

«

»Det har været enbeslutning, som har gjort ondt i hele den kongelige familie.

- Dronningen og prinsen ønsker at medvirke til, at der findes enværdig løsning for deres søn og svigerdatter, og at børnene, prinsNikolai og prins Felix, sikres trygge vilkår, oplyser hoffet.

Separationen og den kommende skilsmisse mellem prins Joachim ogprinsesse Alexandra er den første i det danske kongehus, sidenFrederik den 7. blev skilt flere gange i sin regeringstid fra1848-1863.

Klik herDet komsom et chok for den danske befolkning, at prins Joachim ogprinsesse Alexandra skal skilles. Læs om det i vorestema. Tema om skilsmissen

Fortsætter med officielle pligterBåde prins Joachim og prinsesse Alexandra fortsætter efterseperationen og skilsmissen som kongehusets ansigter udadtil.

- Vi ønsker hver især så vidt muligt at varetage vore opgaverherunder at påtage os officielle pligter samt fortsætte samarbejdemed de organisationer, vi har tilknytning til, lyder det fra deto.

Det vækker tilfredshed i Statsministeriet, hvor statsminsterenellers beklager den kongelige separation.

- Jeg konstaterer med tilfredshed, at både prinsen og prinsessener indstillet på fortsat at varetage deres hidtidige opgaver ogofficielle pligter, og skal på regeringens vegne udtale fuld støttehertil, siger Anders Fogh Rasmussen.

Årsag til skilsmissen uklarPrinsessen bliver, mens hun stadig er gift med prins Joachim,tituleret "hendes kongelige højhed". Efter skilsmissen skal huntituleres hendes højhed prinsesse Alexandra.

læs den herHoffetoplyser om prins Joachim og prinsesse Alexandras separation i enpressemeddelelseKongehuset meddeler

Hun vil få en fast, statslig ydelse, og statens ydelse til prinsJoachim bliver tilpasset.

Det fremgår ifølge statsministeren af et lovforslag, somregeringen snart fremlægger. Det skal skabe værdige rammer omprinsessens fremtidige virke som medlem af kongehuset.

Hvilke personlige årsager, der ligger til grund forseparationen, står ikke klart.

Forud for dagens pressemøde havde hoffet understreget, at "manikke ønskede at komme ind på forhold af privat og personligkarakter".

Hoffet havde ladet forstå, at der ligesom ved alle andreskilsmisser er en række spørgsmål, som er så private, at de kunvedrører de involverede.

//detectBrowser();//

Hans kongelige højhed prins Joachim

 • Joachim, prins til Danmark

 • Født den 7. juni 1969.

 • Fulde navn: Joachim Holger Waldemar Christian

 • Forlovet den 31. maj 1995 med prinsesse Alexandra

 • Gift den 18. november 1995 i Frederiksborg Slotskirke.

 • Hans kongelige højhed prins Joachim er søn af dronningMargrethe 2. og prins Henrik til Danmark. Prins Joachim indgår iarvefølgen til tronen og kan være rigsforstander, når dronningen ogkronprinsen er ude af landet

Joachim

Hendes kongelige højhed prinsesse Alexandra

 • Alexandra, prinsesse af Danmark

 • Født den 30.06.1964

 • 30. juni 1964 i Hong Kong

 • Fulde navn: Alexandra Christina Manley

 • Forlovet den 31. maj 1995 med prins Joachim.

 • Gift den 18. november 1995 i Frederiksborg Slotskirke.

 • Datter af Richard Nigel Manley og Christa Maria Manley f.Nowotny.

  Søstre: Nicola, gift med Jason Baird.

  Martina, gift med Andrew Bent.

Alexandra

Hans højhed prins Nikolai

 • Nikolai William Alexander Frederik, prins til Danmark er fødtden 28. august 1999 på Rigshospitalet i København. Prins Nikolai ersøn af prins Joachim og prinsesse Alexandra.  

 • Prins Nikolai indgår i arvefølgen til tronen. Børn efter prinsJoachim og prinsesse Alexandra benævnes med H.H. foran derestitler, da H.K.H. kun benyttes ved direkte efterkommere afmonarker, kronprinser eller kronprinsesser.  

 • Døbt: Prins Nikolai er døbt den 6. november 1999 i FredensborgSlotskirke.Hans højhed Prins Felix, prins til Danmark

 • Felix Henrik Valdemar Christian, prins til Danmark er født den22. juli 2002 på Rigshospitalet i København. Prins Felix er søn afprins Joachim og prinsesse Alexandra.  

 • Prins Felix indgår i arvefølgen til tronen. Børn efter prinsJoachim og prinsesse Alexandra benævnes med H.H. foran derestitler, da H.K.H. kun benyttes ved direkte efterkommere afmonarker, kronprinser eller kronprinsesser.  

 • Døbt: H.H. Prins Felix er døbt den 4. oktober 2002 iMøgeltønder Kirke.

BørneneJoachim, Alexandra ogbørnene

DR Nyheder Online havde igennem eftermiddagen en debat omskilsmissen kørende. Du kan læse hvad folk havde på hjertether.

//xSrc='http://www.eplugs.net/plugs/GB2-A286K/showPlug.js?'+escape(location.href)+'&gb2Rnd='+Math.random(); document.write('