Joachim og Marie har forlovet sig

Prins Joachim og Marie Cavallier har forlovet sig, så danskerne kan godt berede sig på bryllup i kongehuset til foråret. I forbindelse med ægteskabet bliver Marie Cavallier til Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie.

Statsrådet 3. oktober på Christiansborg Slot hvor meddelelsen om forlovelsen mellem Prins Joachim og Marie Cavallier blev givet. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

Prins Joachim og Marie Cavallier har forlovet sig. Det meddeler Hofmarskallatet. Brylluppet vil finde sted i løbet af foråret 2008.

MediaLinks:

Efter ægteskabets indgåelse vil Marie Cavallier blive tituleret Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie.

Det bliver holdt pressemøde i Riddersalen på Amalienborg Slot klokken 16 i anledning af forlovelsen. Og det vil foregå på engelsk, meddeler hoffet.

Både prins Joachim og Marie Cavallier deltog i formiddags i statsrådet. Det fik for alvor rygterne om forlovelsen til at tage fart.

Lidt over klokken 10:30 forlod parret statsrådet vinkende og smilende.

Prinsesse og frue

Marie Cavallier bliver prinsesse og frue på Schackenborg.

Allerede i sommer udtrykte dronning Margrethe tilfredshed med franske Marie. Det skete ved regentparrets pressemøde på Chateau de Cayx, hvor dronning Margrethe kommenterede hende med ordene:

- Marie er vældig sød.

Ferie med børn

Marie Cavallier på 31 år har både været på ferie i Frankrig, Schweiz og Italien med prins Joachims børn. Her har de to forelskede også kysset offentligt.

Desuden har Marie Cavallier lært at holde mund. Det kunne hun ikke i starten. I marts 2006 udtalte Marie Cavallier sig glad om sit forhold til prinsen. Kort efter erklærede hun trist, at forholdet var slut. Men siden er de så begyndt at se hinanden igen.

Født i Paris

Marie Cavallier blev for alvor introduceret for prins Joachims familie ved den nytårsfest, som han holdt på Amalienborg Slot. Her hyggede Marie Cavallier sig med både ekskonen Alexandra og hendes nye mand, Martin Jørgensen.

Marie Cavallier blev født i Paris. Da hendes forældre blev skilt, flyttede hun med sin mor til Schweiz. Hun er uddannet inden for handel og marketing fra universiteter i henholdsvis Boston og New York, og hun er i dag finansiel partner i sin stedfars, Christian Grassiot, investeringsfirma.

Marie Cavallier er fransk statsborger og tilhører den romersk-katolske kirke. I forbindelse med ægteskabet med prins Joachim overgår hun til den evangelisk-lutherske kirke. Desuden vil hun i samme anledning ansøge om dansk indfødsret, således at hun ikke længere er fransk statsborger.

ExternalContenthttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532733d7a11f9d1b2c78b260