Joakim var ude for at se efter trækfugle, men så en ulv: 'Det var en vildt fed oplevelse'

En gruppe ornitologer observerede i morges, hvad de mener er en ulv, ved Nordstranden på Skagen.

Der er med al sandsynlighed tale om den enlige hanulv GW781m, som stammer fra Tyskland. (Foto: Joakim Matthiesen)

Joakim Matthiesen var ude på en ganske sædvanlig tur på Nordstranden i Skagen i morges.

Sammen med en gruppe andre observatører fra Dansk Ornitologisk Forening var han ude for at lave observationer på trækfugle. Omkring klokken 7.20 står de og kigger efter både rovfugle og mindre fugle, der trækker over ved Skagen.

- Og det er der, vi får øje på den, siger han.

Men det var ikke en usædvanlig rovfugl, den lille gruppe fik øje på. 60 meter foran dem stod et helt andet rovdyr. Nemlig noget, der i den grad ligner en ulv.

- Den står og kigger lige på os. Det er en af de andre observatører, der får øje på den og får gjort os andre opmærksomme på den. Der opstår lidt postyr, fordi alle vil se den. Så vender den rundt og lunter væk stille og roligt, fortæller Joakim Matthiesen.

Ulven var kommet lidt på afstand, da den lille gruppe besluttede at prøve at følge efter den.

- Vi følger 20-30 meter efter den op på en bakketop og får øje på den et par minutter senere, hvor vi får øje på den nogle hundrede meter væk fra os, hvor den står i fem minutters tid og kigger mod os, før den luntede væk fra os mod syd.

Og ud fra billedet, som Joakim Matthiesen tog af dyret, er der ingen tvivl om, at der er tale om en ulv, vurderer Kent Olsen, forskningsansvarlig biolog ved Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Havde ikke forventet at se den

Det er ikke første gang, at der er blevet set en ulv i området. I november mødte en ornitolog en ulv på stranden ved Grenen.

For en uges tid siden blev en formodet ulv så set igen. Denne gang var det Niels H. Bünemann, der var på arbejde på Skagens Museum, da dyret pludselig sprang ud på cykelstien 25 meter foran ham, før den sprang videre ind i skoven.

Derfor var Joakim Matthiesen da også opmærksom på, at der kunne være en ulv i området.

- Men jeg havde ikke forventet at se den. Jeg følte mig ekstremt heldig, og det var en vildt fed oplevelse. Det var et rigtig flot dyr.

Forskere fra Naturhistorisk Museum i Aarhus er da også opmærksomme på ulvens eksistens i Nordjylland, og med dna-prøver har de påvist, at der er en enlig hanulv i området. Den stammer fra et tysk ulvekobbel nord for Hamborg og har navnet GW781m.

Og det er med al sandsynlig GW781m, som ornitologerne i morges har fået øje på. Det fortæller Kent Olsen.

- For det første ligner den. Den har nogle særlige pelskendetegn. Og det er den eneste ulv, vi siden 2017 har kendt i området og fundet ud fra flere dna-spor.

- Der er intet, der tyder på, at der skulle være mere end en ulv i Nordjylland, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk