Jobcenter: Kaffe er farligt

På Jobcenter Frederiksberg, bliver der ikke serveret kaffe. Det er farligt, lyder forklaringen.

På Jobcenter Frederiksberg, vil de ikke risikere, at få smidt skoldhed kaffe i hovedet. Derfor bliver der ikke serveret varme drikke for klienterne. (Foto: colourbox.com)

Siden drabet på socialrådgiveren fra Jobcenter Holstebro sidste år, er sikkerheden på jobcentrene rundt om i landet blevet sat i vejret. På Jobcenter Frederiksberg er sikkerhedsniveauet så højt, at varme drikke som kaffe og te er forbudt at servere for klienterne:

- Vi sidder med nogle sanktionsmuligheder i forhold til de udbetalinger, borgeren skal modtage, og der vil vi ikke risikere, at vi får smidt skoldhed kaffe i hovedet, siger Johnny Madsen, der er chef på jobcenteret.

- Det kan måske virke lidt hysterisk, men det er kun en gang, det skal gå galt, og det er en gang for meget, siger han til DR Nyheder.

Ingen løst stående genstande

Man finder heller ikke potteplanter eller andre pyntegenstande på skrivebordene rundt om på jobcenteret. De kan nemlig blive brugt som kasteskyts, forklarer Johnny Madsen:

- Vi vil ikke have, at det eventuelt kunne blive kastet i hovedet på en sagsbehandler, siger han.

Sagsbehandler mistede livet

Og det er ikke for sjov, jobcenteret har skruet op for sikkerhedsniveauet. Ligesom den 56-årige sagsbehandler, Birthe Christiansen, blev dræbt uden for Jobcenter Holstebro af en klient sidste januar, så har Jobcenter Frederiksberg også oplevet at miste en kollega:

- En af vores medarbejdere omkom i forbindelse med en episode i 1993, siger Johnny Madsen

Derfor tager jobcenteret sikkerheden omkring de ansatte meget alvorligt:

- Vi har også alarmer på kontorerne og der er glas i alle dørene, sådan så kollegaer og vagter kan se, hvis der foregår noget, siger Johnny Madsen.

Sikkerheden må ikke gå over gevind

Og det glæder Bettina Post, der er formand for Dansk Socialrådgiverforbund. Men hun advarer imod at sikkerhedsniveauet bliver alt for højt:

- Man kan frygte, at hvis man bliver alt for Fort Knox-agtig med skudsikre glas og indgangssluser og låste døre, så risikerer man jo, at de borgere, der i forvejen er trætte af samarbejdet med os, at de bliver endnu mere aggressive, siger hun til DR Nyheder.

Men hun understreger, at sikkerheden skal tages meget alvorligt:

- Der er det altså en god ide at sørge for, at der ikke er kasteskyts i nærheden, siger hun.