Jobcenter overvåger borgeres holdninger

Jobcenteret i Svendborg registrerer om borgerne deltager i demonstrationer eller kritiserer kommunen i interviews.

Jobcenteret i Svendborg registerer borgernes politiske holdninger og, hvorvidt de kritiserer kommunen. (Foto: Maria Larsen © DR-Fyn)

Jobcenteret i Svendborg registrerer om borgerne deltager i demonstrationer eller kritiserer kommunen i interviews. Det skriver Fyns Amts Avis i dag.

Oplysningerne tages med når det skal vurderes, om en person har ret til for eksempel førtidspension. En af dem, der er blevet registreret, er Maria Bolvinkel.

- I forbindelse med, at jeg var i jobprøvning for anden gang, skulle jobkonsulenten lave sådan et notat om, hvordan arbejdsprøvningen var gået. I det notat er der så skrevet: "Maria deltager i demonstrationer og har været til diaglogmøde i maj måned, og hun har deltaget i interview på P4". Det er jeg ret utilfreds med for jeg mener, at det er en demokratisk ret at protestere når, der er noget man er ultilfreds med, siger Maria Bolvinkel til P4 Fyn.

Flere eksempler

Maria Bolvinkel er ikke den eneste, der får registreret sine politiske holdninger i kommunens sagsakter.

Det fortæller formanden for foreningen Syg i Svendborg, Tom Skovløkke Jørgensen.

- Jeg kan sige så meget at Syg i Svendborg har i hvert fald to konkrete skriftlige eksempler. Og vi har hørt om at sagsbehandlerne siger til den pågældende borger: "Jamen vi kan forstå at du demonstrerer om lørdagen". Og det bliver opfattet af borgeren som meget intimiderende, siger Tom Skovløkke Jørgensen til Fyns Amts Avis.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532fc02b6187a21b2cf174e5

Facebook
Twitter