Jobpatruljen: Hver fjerde ungarbejder får ingen pause

Jobpatruljen har registeret, at en række arbejdspladser ikke overholder de regler, der er for ungarbejdere.

Det er ikke alle ungarbejdere, der kender til deres rettigheder. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Selvom lovgivningen er klar, så får hver fjerde ungarbejder ikke de 30 minutters pause, som de har krav på.

Sådan er meldingen fra Jobpatruljen, der har talt med over 1.500 ungarbejdere i alderen 13-17 år.

- Det er et problem, fordi ungarbejdere arbejder ofte rigtig hårdt, og de tager fat, når der virkelig er brug for det. De her pauser skal forhindre, at de kommer til skade, siger Jon Henningsen, der er landskoordinator for Jobpatruljen.

Den har en oplysningskampagne, hvor frivillige besøger en række virksomheder i sommerperioden for at interviewe unge om deres arbejdsvilkår, og samtidig bliver de unge informeret om deres rettigheder.

Når de unge ikke får deres pauser, så er forklaringen ret enkel, siger Henning Jørgensen, der er arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet.

- De unge er ikke blevet informeret om deres rettigheder tidligere. Det betyder, at når de ikke har de informationer, så ved de heller ikke, hvornår de bliver udnyttet, siger han.

Løfter også for meget

Det er ikke alene de manglende pauser, som Jobpatruljen har fundet problematisk.

En del unge fortæller også, at arbejdsgiveren beder dem om at løfte mere end de tilladte 12 kilo.

- Det handler om de unges sikkerhed. Der er sat en grænse for, hvor meget en ikke udviklet krop må løfte. Hvis man løfter for meget eller forkert, så kan det plage en resten af livet, siger Jon Henningsen, der er landskoordinator for Jobpatruljen.

Han fortæller ligeledes, at flere ungarbejdere også bliver bedt af deres arbejdsgivere om at finde en afløser for dem, når de er syge, til trods for, at det er arbejdsgiverens ansvar.

- Det er noget, vi desværre har set tidligere, og det er en simpel regel, som burde være nem at overholde, siger Jon Henningsen.

Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen vurderer, at de unge medarbejdere oplever en manglende håndhævelse af deres rettigheder, fordi de er lette ofre.

- Mange ungarbejdere er ikke organiseret, og de har derfor som gruppe svært ved at stille krav. Derudover er mange unge mest optaget af at tjene penge, og det gør det let for arbejdsgiverne at udnytte dem.

Svært at sige fra

Selv hvis de unge kender deres rettigheder på arbejdspladsen, så betyder det ikke nødvendigvis, at de tør sige fra overfor deres arbejdsgiver.

- Jeg kan sagtens forstå, at der er mange 15-16 årige, som har det svært ved at stille sig foran sin voksne chef og kræve sin ret. Der er tale om et ulige magtforhold, siger landskoordinator for Jobpatruljen, Jon Henningsen.

Derfor appellerer han ekstra meget til, at arbejdsgiverne tager ordentligt vare på deres ungarbejdere.

- Det er ekstremt vigtigt, at man introducerer de unge til arbejdsmarkedet på en ordentlig måde. De skal have en god oplevelse på arbejdsmarkedet, og det har man som virksomhed et stort ansvar for, siger han.

Jobpatruljen er kun halvvejs med deres arbejde, og vil fortsætte med at interviewe ungarbejdere resten af juli.

Facebook
Twitter