Jødisk skole om terrorplaner: Det er ingen overraskelse, desværre

På Carolineskolen fortsætter skolegangen som normalt, selv om der ifølge politiet har været planlagt angreb.

Siden terrorangrebet i København har politiet holdt skarpt øje med den jødiske skole. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

En 16-årig pige og en 24-årig tidligere syrienkriger er blevet sigtet for at planlægge et angreb mod Carolineskolen, der er en jødisk skole i København.

Men på Carolineskolen fortsætter hverdagen som normalt, siger skolens leder, Jan Hansen.

- Det er da aldrig rart, at vores skole bliver nævnt i sådan en sammenhæng, men vi er heller ikke overraskede over at blive nævnt i sådan en sammenhæng - desværre.

- Vi fortsætter som vi plejer. Vi har almindelig skoledag i dag, og det har vi også i morgen. Vi har ikke tænkt os at ændre på vores dagligdag. Vi taler med børnene om det på en ikke-dramatiserende måde, siger Jan Hansen.

Skolen er under sikkerhedsopbud ligesom mange andre jødiske institutioner. Trods sigtelserne mener skolelederen ikke, at det ændrer ved sikkerhedssituationen.

- Vi føler os trygge, og vi er rigtigt glade for det samarbejde, der er med politiet. Vi stoler på de vurderinger, de laver i forhold til vores sikkerhed.

Sagen kort

  • I næsten to måneder har sagen mod pigen og en 24-årig tidligere syrienkriger været holdt hemmelig for offentligheden. Men tirsdag valgte anklager Kristian Kirk at læse sigtelsen op, inden dørene blev lukket.

  • Den 16-årig pige og 24-årige mand mistænkes for at ville bombe Carolineskolen i København samt Sydskolen i Fårevejle. Politiet har eftersigende fundet bombemanualer hjemme hos pigen.

  • De er sigtet efter straffelovens terrorparagraf, der kan give fængsel på op til livstid.

  • De har begge siddet varetægtsfængslet i sagen siden januar.

/ritzau/

Facebook
Twitter