Jønke skal blive bag tremmer

Hells Angels-rockeren Jørn Jønke Nielsen skal blive bag tremmer. Det bestemte Københavns Byret her til formiddag.

Jørn Jønke Nielsen skal blive bag tremmer. (© DR)

Jørn Jønke Nielsen, skal blive bag tremmer, bestemte Københavns Byret her til formiddag. Der er risiko for, at han på fri fod igen vil begå voldskriminalitet, mener dommeren.

Sigtet for drabsforsøg

Hells Angels-rockeren er i øjeblikket varetægtsfængslet for at have stukket en 22-årig mand med kniv på Ægirsgade på Nørrebro sidste år.

I den verserende sag er der fortsat tvivl om, hvem der startede opgøret. En version går på, at Jørn Jønke Nielsen blev overfaldet og stukket i lysken af den 22-årige indvandrer. Dette skete, da Jønke og en 24 årig-kammerat kom ud fra værtshuset 'Det Gamle Hus' på Nørrebro.

Jønke og kammeraten stak derefter overfaldsmanden med hans egen kniv, hvorefter den 22-årige forsøgte at stikke af fra gerningsstedet i bil. Han kørte dog hurtigt galt og måtte bringes på hospitalet i ambulance.

Jønke
 • 1980
  Den 20-årige Jønke er blandt stifterne af den første danske afdeling af Hells Angels.
 • 1984
  Jønke dræber Henning Norbert Knudsen alias Makrellen, som er præsident for den rivaliserende bande Bullshit. Jønke flygter til udlandet, mens andre HA'ere får hårde fængselsstraffe for medvirken.
 • 1988
  Jønke vender hjem fra sit skjul i Canada og idømmes 16 års fængsel for drabet på Makrellen.
 • 1996
  Den store nordiske rockerkrig blusser op mellem Hells Angels og Bandidos. Under en af opgørets mest dramatiske episoder trænger fjendtlige rockere ind i det åbne fængsel i Jyderup, hvor Jønke sidder. De forsøger at likvidere Jønke i cellen. Han såres af skud, men overlever.
 • 2001
  Jønke er til stede under drabet på Flemming Jensen en august-nat på diskotek Robin i Aalborg. Året efter idømmes han en straf på fire års fængsel.
 • 2007
  Jønke såres i et knivopgør nær sin bopæl i Ægirsgade på Nørrebro i København.