Jørgen Kleener: Mail fra Brian Mikkelsen var ikke pression

DRs tidligere bestyrelsesformand Jørgen Kleener afviser, at en mail fra kulturminister Brian Mikkelsen var pression. Tidligere DR-general Christian Nissen vil bare sælge bøger, lyder det.

Christian Nissen og Jørgen Kleener mens de stadig var på talefod. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

DRs tidligere bestyrelsesformand Jørgen Kleener afviser, at en mail fra kulturminister Brian Mikkelsen var pression.

Den fire år gamle mail har afstedkommet en ministerstorm, fordi Brian Mikkelsen refererer kritik fra regeringen af DRs dækning af Irak-krigen og navngivne medarbejdere.

Men mailen fra kulturministeren var bare én ud af mange meningstilkendegivelser under Irakkrigen. Og der er ikke tale om politisk pression, siger den daværende bestyrelsesformand, Jørgen Kleener, som mailen er stilet til.

- Det er fuldstændig rigtig, at jeg modtog den mail. Og jeg viste den til daværende generaldirektør Christian Nissen, som jeg dengang havde tillid til. Der var gang i Irakkrigen, og der var debat om DR. Jeg opfattede mailen som en ud af mange meningstilkendegivelser i den forbindelse, og det gjorde Christian Nissen også.

Vil sælge bøger

Kleener mener Christian Nissen har andre motiver.

- Dengang gav mailen i hvert fald ikke anledning til reaktioner. Det gør den først nu, hvor den skal fremme et bogsalg, siger han til Ritzau.

Jørgen Kleener understreger, at mailen ikke ændrede en tomme på DR's politik.

- DR's måde at dække Irakkrigen gik fuldstændig uantastet videre, og ingen lod sig intimidere. Der var ballade omkring dækningen, men der blev lavet en uvildig undersøgelse, der sagde, at dækningen var okay og afbalanceret.

Dog fortæller Kleener, at han ikke decideret havde bedt om en mail fra kulturministeren, men havde bedt om at blive orienteret.

ExternalContent