Mvh. Brian
Jeg nævnte henvendt til statsministeren, at jeg løbende havde en fortrolig dialog med dig om tingenes tilstand. Og jeg havde indtryk af at bestyrelsen og Nissen tog det meget seriøst, men at problemet lå hos Lisbeth Knudsen.
Jeg ved godt, at det er svært for dig - i morges var jeg så i skudlinien, for det var pludseligt mit ansvar - men du skal have besked om regeringens holdning.
Mange borgerlige mener at vi burde privatisere DR, som er anti regeringen, mens de ikke forstår at vi privatiserer TV2, som er positiv overfor regeringen.
Netop det forhold er det stærkeste borgerlige argument mod privatiseringen af TV2.
Det kom derhen til at udenrigsministeren mente at vi ikke burde privatisere TV2 som var fair i Irak dækningen, men snarere DR.
Der er meget stor utilfredshed med DR's dækning, som er meget ensidig - de har specielt set sig sure på et par kvindelige værter og Ole Sippel (som mange nævnte som ekstrem i sine udtryk mod koalitionen)
Blot til orientering så blev DR's dækning af regeringen og specielt Irak krigen taget op på ministermødet i dag, først under morgenmaden af mange ministre og dernæst under det formelle møde.
Kære Jørgen
Dato 25.03.2003
Til formand for DR's bestyrelse Jørgen Kleener.
Mail fra Brian Mikkelsen.
Mailen I 2004 udkom rapporten: Mediernes dækning af invasionen af Irak. Rapporten slog bl.a. fast at:
balanceret. Ca. lige mange fra oppossition og regering kom til orde. Derudover favoriserede DR koalitionsfolk som militæreksperter.
havde tendens til at favorisere regeringen og Dansk Folkeparti, der oftere kom til orde end oppossitionen. JP var dog også den avis med flest kilder per historie.
var den mest krigskritiske avis, mens Jyllands-Posten den mest krigsglade.
invasionen var relativt ukritisk. Omvendt har medierne i det halvandet år siden invasionen været kritiske overfor forskellige aspekter af krigen.
Læs hele rapporten her Mediernes dækning af krigen i Irak
Læs om mediernes dækning af rapporten her: Modinet
Mediernes dækning af Irakkrigen
Jeg kan fortælle Dem, at i mit land bliver regeringen ganske ofte kritiseret af aviserne og medierne. Jeg selv bliver meget ofte kritiseret, og det må jeg bare acceptere, fordi det er en del af vores samfund, at vi har ytringsfrihed, og denne ytringsfrihed er en vital og uomgængelig del af vores demokrati. Og det er grunden til, at jeg ikke kan kontrollere, hvad der skal offentliggøres i medierne. Men på den anden side, så kan hverken den danske regering eller det danske folk holdes ansvarlig for, hvad der offentliggøres i medierne.
Jeg forstår godt det spørgsmål, men det er vigtigt at forstå, hvordan vores samfund virker. I vores samfund er medierne fuldstændig uafhængige. Vi har fri presse og regeringen har ingen autoritet til at kontrollere pressen eller blande sig i, hvad den skriver.
- Statsminister Anders FoghJa, jeg synes, det er et rigtig godt spørgsmål, fordi mange arabere spørger sig selv, hvorfor kan den danske statsminister ikke bare straffe en avis? Hvorfor kan den danske statsminister eller den danske regering ikke bare blande sig i, hvad medierne i Danmark gør?
Hvorfor kan den danske regering ikke bede aviser og medier om ikke at offentliggøre sådanne ting, som kan ødelægge og skabe konflikt?
Læs herunder et uddrag af interviewet med Statsminister Anders Fogh i Al Arabiya den 02.02.06 i forbindelse med "Muhammedkrisen"
Pressefrihed