Jørgens drømmebil blev totalt udbrændt i nat

Hovedstadens Beredskab er rykket ud til over 70 brande i forbindelse med urolighederne.

- Min drømmebil. Som så ikke er en drømmebil mere. Det er bare et lig, siger Jørgen Linde og peger bagud mod hans forkullede VW Passat bag politiafspærringen.

I løbet af natten har der været uroligheder flere steder i København. 23 personer er blevet anholdt, og Hovedstadens Beredskab er rykket ud til over 70 brande i forbindelse med urolighederne, herunder branden på Amager, hvor Jørgen Lindes bil brændte ned.

Netop den brand er en af nattens største brande i forbindelse med optøjerne, fortæller Tim Ole Simonsen, der er presseansvarlig hos Hovedstadens Beredskabsstyrelse.

- Det nærmeste, vi kommer en bygningsbrand, er en brand ude på Stolemagerstien på Amager i en carport med en 10-12 biler, hvor carporten altså brænder.

Man vurderer, at der er brændt cirka 25 biler af. Derudover er der også brændt et uvist antal cykler.

Chokeret og ked af det

Urolighederne startede efter Rasmus Paludan, der er islammodstander og stifter af partiet Stram Kurs, demonstrerede på Blågårds Plads på Indre Nørrebro. Han blev hurtigt mødt af angreb og transporteret væk, men efterfølgende vendte demonstranterne sig mod politiet.

Jørgen Lindes afbrændte Volkswagen Passat 3.2 4Motion. - Jeg havde langt om længe fået råd til sådan en, men det skulle det ikke være. (© dr)

Omkring 200 deltog i optøjerne på Blågårds Plads, hvor de kastede med brosten, kanonslag og satte ild til ting.

Urolighederne bredte sig til flere steder rundt i København, hvor Beredskabet var i gang indtil klokken 4 om natten. Blandt andet med at slukke flammerne i Jørgen Lindes bil.

- Det er selvfølgelig besværligt at komme på arbejde i dag, når man skal langt væk, men sådan er det.

Han ærgrer sig alligevel over situationen og håber på, forsikringen kan hjælpe. Jørgen Linde har en kaskoforsikring, men hvis bilejerne ikke har det, er bilen gået tabt.

- Man bliver jo lidt chokeret og ked af det, men altså en bil er en død ting, der kan erstattes, så hvad den angår er jeg rimelig fattet. Selvfølgelig inderst inde bløder hjertet, siger Jørgen Linde.

Facebook
Twitter