Jordskælv i Nord- og Vestjylland

Klokken 22.09 ramte et jordskælv Nord- og Vestjylland, bekræfter Seismologisk Center for Europa og Middelhavet.

Skælvet, der målte 4,7 på Richter-skalaen, havde sit center 10 kilometer nede i Nordsøen - 52 kilometer nordvest for Thyborøn. (Foto: © www.da.wikidepia.org)

Klokken 22.09 ramte et jordskælv Nord- og Vestjylland, bekræfter Seismologisk Center for Europa og Middelhavet.

Skælvet, der målte 4,7 på Richter-skalaen, havde sit center 10 kilometer nede i Nordsøen - 52 kilometer nordvest for Thyborøn.

Christian Gøbel, der bor i Klitmøller, fortæller til DR Nyheder:

- Jeg lå på sofaen, og lige pludselig gav det en enorm rystelse i huset. Det varede kun i få sekunder. Jeg troede først, at det var noget sne, der var faldet ned, eller taget på min havestue var faldet ned. Men der var ikke noget at se, forklarer han.

Christian Gøbel har taget dette billede af en revne i sit hus i Klitmøller. Reven går fra loft til vinduesrammen. (Foto: © Christian Gøbel)

- Overliggerne på mine vinduer og døre er revnet, og rystelserne har fået huset til at sætte sig. Det var en meget, meget besynderligt og surrealistisk oplevelse, siger Christian Gøbel.

Fuglene begyndte at syngeMange har henvendt sig til DR Nyheder, fordi de har oplevet lignende rystelser i Nord- og Vestjylland.

Hans Peter Kokholm fra Nykøbing Mors fortæller til DR Nyheder, at han efter skælvet hørte fuglene udenfor sit hus synge og skræppe op - noget de ellers ikke gør om natten og på denne tid af året, forklarer han.

Mange opkald til politietMidt- og Vestjyllands Politi er også blevet "lagt ned" af telefoner fra folk i et bælte fra Ringkøbing til Thisted, der fortæller om jordrystelser. Men foreløbig er der ikke meldinger om andre skader end en revnet mur og et væltet fjernsyn.

Også hos DMI fortæller den vagthavende, at man har modtaget mange opkald fra borgere i det nordvestjyske.

Danmark blev i december 2008 ramt af et jordskælv, som målte 4,8 på richterskalaen. Epicentret lå den gang i det sydlige Sverige, og skælvet kunne især mærkes på det østlige Sjælland.

Har du oplevet rystelser, hvor du bor, så fortæl os om det og send billeder af eventuelle skader på: 1212@dr.dk