Journalist bag NSA-skandale: Afsløringer om Danmark på vej

Inden for få måneder vil danskerne få at vide, hvad NSA foretager sig i Danmark, varsler journalisten, der har samarbejdet med Edward Snowden.

Guardian-journalisten bag de første afsløringer om den amerikanske overvågning, Glen Greenwald, fortæller, at afsløringer om Danmark er på vej. (Foto: SERGIO MORAES)

Virakken om den amerikanske efterretningstjeneste NSAs overvågning af borgere, EU-institutioner, Brasilien og Angela Merkel er langt fra slut.

Heller ikke i dansk sammenhæng.

Til Berlingske fortæller journalisten Glenn Greenwald, der har samarbejdet med whistlebloweren Edward Snowden, at danskerne inden for få måneder får mere af vide om, hvad NSA har foretaget sig i Danmark.

- Sverige og Danmark har begge meget tætte forhold til NSA og har adopteret mange af deres metoder. Som resultat er deres tankegang meget ens, siger Glenn Greenwald til Berlingske, uden at han vil gå i detaljer.

Bødskov: Ingen alarm

Syd for grænsen ruller historien om, at NSA har overvåget Angela Merkel - og det i flere år. Samtidig går der historier om, at Obama har kendt til overvågningen.

Herhjemme har justitsminister Morten Bødskov (S) dog flere gange givet udtryk for, at han ikke har nogen grund til at tro, at NSA har overvåget danskere eller danske institutioner:

- Jeg har ikke oplysninger, som giver os grund til at tro, at amerikanske efterretningsaktiviteter på ulovlig vis har været rettet mod Danmark. Eller danske interesser for den sags skyld, skrev Morten Bødskov fredag i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

Helle Thorning: Ingen kommentarer

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke svare på, om hun tror, Danmark bliver aflyttet eller ej:

- Jeg kender ikke den sag fra andet end medierne, så jeg kan ikke kommentere på den yderligere, men jeg ved der har været debatter om hvorvidt EU-institutionerne er blevet aflyttet, og det har EU taget op med amerikanerne. Det har vi støttet, og jeg har også selv taget det op med præsidenten, har Helle Thorning-Schmidt tidligere udtalt til DR Nyheder.

Facebook
Twitter