Journalist kræver undskyldning fra DSB

DSB har brugt penge på at sætte kritisk journalist Lars Abild ud af spillet. Det afslørede programmet 21 Søndag i aftes. Nu kræver Lars Abild en undskyldning fra DSB.

(© DR)

21 SØNDAG kunne i aftes fortælle hvordan DSB har samarbejdet med et af landets førende PR- og lobbyistbureauer, Waterfront Communications. Ifølge interne mails fra Waterfront til en topchef i DSB har samarbejdet gået ud på at holde journalist Lars Abild så beskæftiget, at han ikke kunne presse DSB i medierne med sine kritiske artikler.

Nu kræver Lars Abild en undskyldning fra DSB.

- Jeg kunne godt tænke mig, at få en undskyldning fra DSB. Det handler egentlig ikke om min person, det handler i langt højere grad om, at DSB skal lære at forstå, at nu arbejder vi ordentligt overfor andre mennesker, siger Lars Abild til DR Nyheder.

Journalist fattede ikke mistanke

En e-mail-korrespondance dokumenterer, at DSB har samarbejdet med Waterfront Communications, for at holde journalist Lars Abild så travl som muligt, så han ikke kunne skrive kritiske artikler om DSB.

- Jeg havde ikke mistanke om det, og endnu mindre kendte jeg omfanget af alt det her, siger Lars Abild til DR Nyheder.

Af indslaget fremgik det, at DSB betalte Waterfront Communications i Hellerup for at ansætte journalisten Lars Abild.

Ansættelsen havde det ene formål at holde ham beskæftiget med alt andet end at lave kritisk journalistik om DSB, som ellers i mange år har været en af Lars Abilds hovedbeskæftigelser.

Troede at det var reelle opgaver

Waterfront hyrede Lars Abild til at lave alle mulige andre historier end dem om DSB. Og om hvorfor han ikke bare sagde nej til opgaverne fra Waterfront og kørte videre med at lave DSB-historier, svarer Lars Abild følgende.

- Hvis man skal være undersøgende journalist, så mener jeg ikke, at det i dag er muligt, at tjene de penge der skal til for at have en almindelig indkomst. Så jeg tog mig nogle opgaver ved siden af, og jeg troede, at det var nogle reelle opgaver, siger Lars Abild.

Men det viste sig, at der var en hel masse, som Lars Abild slet ikke var klar over.

DSB har længe haft øjne på Lars Abild

Lars Abild mener, at DSB er kommet i en situation, hvor man har betalt en hel masse penge, uden rigtig at få noget ud af det.

Og DSB har ikke kun været ude efter journalisten i denne omgang.

- I sin tid, da jeg startede med at arbejde med DR om det her, ringede DSB til daværende generaldirektør Kenneth Plummer, og sagde at jeg var blevet fyret fra Berlingske, og jeg arbejdede for deres hovedkonkurrenter i Arriva. Begge dele var løgn, siger Lars Abild.

"Der skal gøres op med den syge kultur"

Lars Abild fortæller, at han egentlig ikke er så overrasket nu, hvor han har fået det af vide, men det var en stor overraskelse for ham lige da det kom frem.

Nu mener han, at man er nødt til at se meget kritisk på, hvem DSB har ansat.

- Der skal gøres op med den syge kultur, der findes i DSB, for der har siddet nogle mennesker i rigtigt mange år, som ikke spiller efter reglerne. Og det er meget vigtigt, at det ikke er DSB selv, der peger på de advokater, som skal undersøge forløbet. Hvis en undersøgelse skal have nogen troværdighed, er det ministeren, der skal stå for det, siger Lars Abild.

Journalisten ønsker nu at få en undskyldning fra DSB for at have ødelagt hans arbejde af flere omgange.

DR har dagen igennem forgæves forsøgt at få en kommentar fra Waterfront Communications direktør, Lars Poulsen, og tidligere adm. direktør i DSB, Søren Eriksen.

Lars Abild er i aften gæst i Aftenshowet, hvor han fortæller mere om DSB-sagen.

FacebookTwitter