Journalist: Vi skal tage svindelmistænkts ord med et gran salt

Sanjay Shah har interesse i at få svindel til at fremstå almindeligt, siger Børsen-journalist, som har interviewet den svindelmistænkte finansmand.

Bagmandspolitiet mistænker Sanjay Shah for at være en central person i milliardsvindelen med udbytteskat. (Foto: B1 © B1)

- Han er en presset mand, så tag alt hvad han siger med et gran salt.

Sådan siger Børsen-journalist Tor Johannesson om finansmanden Sanjay Shah, som er mistænkt for at have lænset Skat for over 9 mia. kr.

Sanjay Shah står for første gang frem i dansk presse med udtalelser om, at han langt fra er den eneste, som har udnyttet det, han kalder et ”almindelig kendt hul i de danske skatteregler.”

- Han vil gerne have det til at fremstå som om, der er mange andre, der har lavet samme trick, som ham, siger Tor Johannesson, som har interviewet finansmanden.

Sanjay Shah beskylder netop i dagens Børsen internationale storbanker for at foretaget samme typer handler som ham.

- Han står frem nu, fordi han efterhånden får lidt for mange spørgsmål til sin skyld, fordi han indtil nu har tiet, siger Tor Johannesson.

- Han nævner også, at han står frem, fordi han har små børn, som han er bekymret for.

  • Skat er siden 2012 og frem til sidste sommer blevet franarret flere milliarder kroner gennem forfalskede ansøgninger om tilbagebetaling om udbytteskat.

  • Det er ifølge Skat sket ved, at svindlere har fået udbetalt refusion af udbytteskat ved hjælp af blandt andet forfalsket dokumentation.

  • Bagmandspolitiet mistænker Sanjay Shah for at være en central person i milliardsvindelen.

  • Sanjay Shah mener ikke, han har foretaget sig noget ulovligt.

Facebook
Twitter