Journalist vil politianmelde DSB og kommunikationsfirma

Datatilsynet opfordrer den DSB-kritiske journalist Lars Abild til at henvende sig - for Datatilsynet vil gerne kigge på hans sag

(© DR)

Den DSB-kritiske journalist Lars Abild overvejer at politianmelde DSB og kommunikationsbureauet Waterfront for at bryde persondataloven.

Det sker, efter at det er kommet frem, at de to virksomheder udvekslede personfølsomme oplysninger om ham - blandt andet om hans helbred.

I en mail skriver Waterfronts direktør, Lars Poulsen til en underdirektør i DSB, at Lars Abild lider af en sygdom, der betyder, at han ikke kan passe et arbejde med almindelige arbejdstider - og det har gjort ham bitter.

Persondataloven: Ikke lovligt

Men Waterfront synes det er helt okay i dette tilfælde, siger direktør, Lars Poulsen til DR Nyheder.

- Det forklarer, hvorfor han agerer sådan i en bestemt situation, siger han.

Men det strider mod persondataloven at udlevere ansattes helbredsoplysninger. Det siger professor i jura og persondataret Peter Blume fra Københavns Universitet.

- Man må ikke videregive den slags oplysninger uden at have samtykke, og uden at der er grundlag for at gøre det, siger han til DR Nyheder.

Kom til os, Abild

Direktør i Datatilsynet, Janni Christoffersen, siger, at en ansat som hovedregel kan forvente, at arbejdsgiveren ikke udleverer private oplysninger til andre. Datatilsynet er derfor parat til at se på sagen og opfordrer Lars Abild til at henvende sig.

- Som ansat har man en berettiget forventning om, at ens private oplysninger ikke uden videre bliver videregivet med mindre man har accepteret det eller arbejdsgiveren er forpligtet til det for eksempel pga lovgivning, siger hun.

Lars Abild selv siger:

- Da jeg så den her udvikling i aftes, blev jeg ked af det og forarget. Jeg har tænkt mig at gå til en advokat og Datatilsynet og lave en politianmeldelse.

/DR Nyheder/

FacebookTwitter