Journalist vinder injuriesag mod professor

Journalist Jørgen Dragsdahl vinder injuriesagen mod professor Bent Jensen i koldkrigssagen. Jyllands-Posten går fri. Endelig dom ventes om otte uger.

Retten i Svendborg har i dag tilkendegivet at journalist Jørgen Dragsdahl vil vinde sin injuriesag mod professor Bent Jensen og Jyllands Posten

Dommeren i Dragsdal-sagen tilkendegiver, at professor Bent Jensen vil blive dømt for injurier og kan ikke påberåbe sig menneskerettighedserklæringens artikel 10. Dommen falder om otte uger.

Bent Jensen vil få 20 dagbøder af 2000 kr og skal betale erstatning for tort på 200.000 kroner.

Sagen kort

Sagen handler i korte træk om, at professor Bent Jensen for tre år siden skrev en kronik i Morgenavisen Jyllands-Posten. Bent Jensen var på det tidspunkt lige blevet udråbt som leder af Center for Koldkrigsforskning.

I kronikken beskylder han Jørgen Dragsdahl for at være KGB-agent. Det vil sige, at Dragsdahl har hjulpet den sovjetiske efterretningstjeneste med for eksempel at indsamle informationer om danske politikere og embedsmænd.

Bent Jensen har som forsker haft adgang til PETs arkiver. I papirerne står der - ifølge Bent Jensen - at journalist Jørgen Dragsdahl er sovjetisk agent.

Efter kronikken stævner journalist Jørgen Dragsdahl Bent Jensen og Jyllands-Posten for injurier.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Jørgen Dragsdahl er i retten for at forsvare sig mod beskyldninger om agentvirksomhed. I 1994 endte en lignende sag mellem Dragsdahl og Ekstra Bladet med et forlig ved Østre Landsret, hvor Ekstra Bladet måtte give en uforbeholden undskyldning og en erstatning til Dragsdahl.

Dragsdahl har aldrig boet i Rusland, men fra 1978-91 har han som journalist lavet flere reportager fra Sovjetunionen for Dagbladet Information.

Facebook
Twitter