Journalistforbundets formand trækker sig: Har ikke opbakning længere

Lars Werge har meddelt, at han stopper som formand for Dansk Journalistforbund.

Lars Werge har været formand for Journalistforbundet siden 2015. Nu stopper han, da han savner opbakning fra forbundets hovedbestyrelse. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Journalisterne, der er organiseret i Dansk Journalistforbund, skal have ny formand.

Lars Werge, som tidligere har været sportsjournalist på blandt Ekstra Bladet, B.T. og Berlingske stopper med øjeblikkelig varsel som formand for fagforbundet.

Det meddeler han i et opslag på Facebook:

- TAK FOR NU

- Det har været nogle omtumlede dage i den her uge, såvel privat som i Dansk Journalistforbund. Torsdag enedes Hovedbestyrelsen om at give mig mandat til at forhandle en frivillig fratrædelse hjem med chefredaktøren for fagbladet ”Journalisten”, og fredag kom det på plads.

- I den udmelding, der blev lavet som en del af aftalen, blev jeg citeret for en vending, der har givet anledning til megen vrede. Blandt medlemmer, i offentligheden (på debatfora og sociale medier) og i vores Hovedbestyrelse.

- Forløbet har vist mig, at jeg ikke længere har opbakning i Hovedbestyrelsen. Det tager jeg selvfølgelig konsekvensen af, og jeg har i dag meddelt Dansk Journalistforbunds Hovedbestyrelse, at jeg stopper som formand i dag, og at jeg i øvrigt nedlægger alle mine hverv i relation til DJ, skriver Lars Werge i sit opslag, hvor han i øvrigt meddeler, at han ikke har flere kommentarer i dag på grund af private arrangementer.

Lars Werge refererer i opslaget til, at redaktøren for journalisternes fagblad 'Journalisten', Øjvind Hesselager, tidligere på ugen stoppede i sit job 'efter gensidig aftale'.

Her blev Werge citeret for, at det var den kritiske linje over for fagforbundets ledelse, som Hesselager havde ført, der var årsagen til, at samarbejdet måtte stoppe.

- Øjvind har været en passioneret redaktør, som har lagt liv og sjæl i udvikling af bladet. Men hans journalistisk kompromisløse linje har også slidt på relationen mellem parterne, og DJ er nået til et punkt, hvor der må en ny person på posten som redaktør for Journalisten for at skabe en anden og ny relation, sagde Lars Werge til journalisten.dk i den anledning, og det er netop den vending, der, som han selv skriver, har givet anledning til en debat og undren blandt forbundet medlemmer, som ellers normalt vil opfatte 'en kompromisløs linje' som en kardinaldyd for enhver redaktør og journalist.

Det bratte stop sker, efter at Lars Werge i april i år blev genvalgt til formand, samtidig med at Tine Johansen blev genvalgt til næstformand.