JP skærper sikkerhed efter bombetrussel

Jyllands-Postens redaktioner i Århus og København evakueres på grund af bombefrygt. Bombe-truslen blev indtelefoneret til bladets telefonomstilling. Det er uvist, om det er en tom trussel.

Avisens redaktion på Kongens Nytorv i København. (Foto: Torben Christensen © Scanpix)

Jyllands-Posten skærper sikkerheden efter bombetruslen, der betød evakueringer på redaktionerne i København og Århus.

- Der er ingen tvivl om, at vi de næste mange måneder kommer til at arbejde i en fæstning. Ved en eventuel ny trussel er vi nødt til at vide nøjagtigt, hvem der opholder sig i huset og hvorfor. Så sikkerheden vil fra nu af vil bevæge sig op på et langt højere niveau end hidtil, siger informationschef Tage Clausen.

Surrealistisk situation

Også avisens ansvarshavende chefredaktør erkender, at situationen er skærpet.

- Vi må erkende, at situationen, siden vi offentliggjorde tegningerne, nu har nået et niveau, som er helt surrealistisk, siger Carsten Juste.

Det var en engelsktalende mand, der indtelefonerede bombetrussel kl. 17. Det fik straks ledelsen til at beordre alle ud af bygningen. Også avisens redaktion på Kongens Nytorv i København og Ritzaus Bureau i samme ejendom blev ryddet.

Bombetruslen skyldes sandsynligvis muslimernes voldsomme vrede over, at avisen formastede sig til at offentliggøre tegninger af profeten Muhammed. I forvejen har muslimske terrororganisationer bebudet selvmordsangreb i Danmark og i Norge, hvor en avis også har trykt tegningerne.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5331aa266187a2034cb25845