JP/Politikens Hus hæver sikkerheden efter terrorangreb i Paris

Ansatte i JP/Politikens Hus har fået at vide, at sikkerheden i mediehuset er øget.

Politiet patruljerer intensivt foran JP/Politikens hus på Rådhuspladsen i København. (Foto: Claus Buhr)

Det får nu direkte konsekvenser for danske pressefolk, at ukendte gerningsmænd har angrebet satirebladet Charlie Hebdo i Paris og dræbt 12 samt såret adskillige.

JP/Politiken Hus, som blandt andet udgiver Jyllands-Posten, Ekstra Bladet og Politiken, har valgt at hæve sikkerheden i mediehuset både på adressen på Rådhuspladsen og i Viby.

Sikkerheden på koncernens redaktioner er i forvejen skærpet, efter Jyllands-Postens Muhammed-tegninger i 2005.

- Som tidligere meddelt har vi skærpet vores sikkerhedsberedskab i lyset af terroranslaget mod Charlie Hebdo. Politiet har samtidig øget patruljeringen omkring vore adresser på Rådhuspladsen og i Viby, skriver husets sikkerhedschef i en mail til de ansatte, som DR Nyheder er i besiddelse af.

Kan få krisehjælp

Endvidere har de ansatte fået tilbud om krisehjælp til dem selv og deres familie.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra JP/Politikens Hus, men ingen har ønsket at udtale sig.

- Den øgede sikkerhed og observation omkring JP/Politikens Hus er synlig. Politiet cirkler omkring bygningen med jævne mellemrum både i politibiler og i civile biler, siger DR's retskorrespondent, Claus Buhr.

Politiinspektør ved Københavns Politi, Mogens Lauridsen, oplyser til DR Nyheder, at man har øget patruljeringen flere steder i København, blandt andet ved JP/Politikens hus på Rådhuspladsen.

Der er dog ikke indkaldt ekstra mandskab til opgaven, oplyser politiet.

Ikke øget sikkerhed generelt i Danmark

Generelt har terrorangrebet dog ikke fået nogen større konsekvenser for det øvrige Danmark, sagde Mogens Lauridsen til DR Nyheder tidligere onsdag.

- Københavns Politi og PET følger nøje situationen i Paris, men det har endnu ikke ført til ændringer i beredskabet, som i forvejen er højt, sagde han.

Claus Buhr forklarer, at sikkerheden i Danmark ikke er øget mere end i forvejen, fordi man først skal afklare, hvem der stod bag terroren i Paris, og hvad gerningsmændenes motiv var.

- Der er i forvejen et højt sikkerhedsniveau i Danmark, og PET siger, at et terrorangreb på dansk grund er sandsynlig. Men PET sidder minut for minut og følger det og er i tæt kontakt med deres franske kollegaer. Så det kan godt være, at de ændrer trusselsniveauet senere, siger han.

Jagter tre gerningsmænd

Gerningsmændene bag terroranslaget i Paris er fortsat på fri fod. Politiet jagter tre personer, som er flygtet fra ugebladet i det 11. arrondissement.

Deres sorte bil blev fundet efterladt tidligere i det 19. arrondissement.

Øjenvidner på Charlie Hebdo har fortalt, at to maskerede gerningsmænd fik truet sig adgang til redaktionen, hvorefter de begyndte at skyde på alt, hvad der rørte sig.

Overvågningsbilleder viser, at de to mænd efterfølgende satte sig ind i den sorte bil, som kørte væk fra stedet. Under flugten påkørte de tre personer en fodgænger.

Her ses den rute, som gerningsmændene tog, da de flygtede fra ugebladet. Politiet jagter tre mænd. De to personer, som skød. Og personen der førte flugtbilen. (Foto: Mie Hvidkjær © DR Nyheder)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk