Jubii betaler erstatning til ansat

Internetfirmaet Jubii har nu frivilligt betalt erstatning til en tidligere ansat. Hun får 137.000, fordi firmaet erkender elendigt psykisk arbejdsmiljø.

Tonen var fyldt med sex. Chefen var så stolt over sit chat-team på Jubii, at han var ved at komme i bukserne. Sådan skrev han i en mail til de ansatte. (Foto: DR © DR)

Sexchikane, hån og ydmygelser. Arbejdsdage på 20 timer. Og nedbrudte medarbejdere. Sådan var hverdagen hos internetportalen Jubii. Marianne Newe gik psykisk ned. Men kørte sag mod Jubii.

Efter bare to dage i retten opgav Jubii og betalte erstatning til Marianne Newe. Hun får det, hun kræver: Nemlig 137.000 kroner.

Dårlig smag i munden

- Da jeg hørte alle vidnerne i byretten, sad jeg med en dårlig smag i munden. Jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at det, de sagde, var rigtigt, og derfor er udbetalingen af erstatningen også det mindste, vi kan gøre, siger Peter Lundsgaard til B.T.

Jubii's nuværende direktør Peter Lundsgaard var ikke ansvarlig for de arbejdsforhold, som Marianne Newe var ansat under.

Seksuelt sprog

Sagen er en af værste, som HK har set. HK er Marianne Newe's fagforening.

Lederen på det tidspunkt, hvor Marianne Newe var ansat for tre år siden, optrådte med en yderst grov tone over for sine medarbejdere, hængte dem ud på den fælles mail og brugte altid et meget seksuelt sprog.

En af de mange mails han sendte lød sådan: Drenge jeg er fandme stolt af jer. Tænkt at få lov til at være chef for chatteam. Det er sgu da lige til at komme i bukserne over.

Marianne Newe sygemeldte sig med depression og invaliderende stress. Hun har nu fået ret i, at det var hendes arbejde, som bar skylden.

FacebookTwitter