Julemanden kan ikke få sin hjemmeside i gang

Julemandens hjemmeside har ikke fungeret siden før sidste jul og den kommer tidligst op at køre næste år. Det udnytter julemanden fra Nordpolen.

Fra næste år får julemanden muligvis en hjemmeside igen.

De to seneste jule har julemanden været uden sin sædvanlige hjemmeside på www.santa.gl.

- Siden gik ned i slutningen af december sidste år. Der blev brugt en del ressourcer til at få den op af køre igen, men serverne var for beskadigede, forklarer Therese Kreutzmann, som er direktør for Nuuk Tourism.

Hjemmesiden har haft en omtumlet tilværelse siden julemanden i 2006 blev taget af Grønlands finanslov og den derefter stiftede Santa Claus of Greenland Foundation gik konkurs.

Nu ligger ansvaret for julemanden hos Nuuk Tourism.

Nordpolen er en rundkørsel i Alaska

I Nuuk findes julemandens værksted og en kæmpe postkasse, til al den post julemanden modtager fra nær og fjern.

Men sammenbruddet af julemandens hjemmeside, har givet luft under vingerne for nogle af de konkurrerende julemænd som findes.

Hvis man googler "Santas Address" så er det første tilbud man får en julemand på Nordpolen, som meget behændigt viser sig at være en rundkørsel i Alaska.

Therese Kreutzmann håber dog at julemanden fra Grønland, fra næste jul kommer ind i kampen igen.

- Vi skal have lavet et helt nyt site på santa.gl. Det kræver både tid og ressourcer. Det er noget vi arbejder med og så håber vi, at have et nyt site til efteråret 2011, siger Therese Kreutzmann.

Facebook
Twitter