Jungleloven råder i flere ghettoer

I ghettoområder bliver dansk lov erstattet af jungleloven. Politiet ser oftere, at det er dem med flest muskler eller penge, der vinder i konflikter.

Jungleloven erstatter dansk lov i ghettoområder (Foto: Benny Schytte © Statens Byggeforskningsinstitut)

Politiet i flere ghettoområder advarer om, at jungleloven om den stærkes ret er ved at skubbe dansk lov ud af områderne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

I stadig flere tilfælde ser politiet, at det er dem med flest muskler eller flest penge, der vinder i konflikter om vold, røverier og tyverier - uden om dansk lov og ret.

Trak anmeldelse tilbage

Eksempelvis truede en gruppe unge indvandrere i august i år en kvinde med kniv til at udlevere omkring 40.000 kr. i boligområdet Gellerup i Århus. Kvinden meldte røveriet til politiet, og derved stod de unge mænd til at kunne få en fængselsstraf på op til seks år ved en dansk domstol.

Men gennem familiemedlemmer lagde gerningsmændene pres på kvinden, så hun trak sagen tilbage, mod at hun fik pengene igen.

Ser et parallelsystem

Den omgåelse af dansk ret medfører, at gerningsmændene slipper for en røveridom. Samtidig skal de have en erstatning på 20.000 kr. fra den danske stat for uberettiget varetægtsfængsling. Lederen af nærpolitiet i Gellerup, politikommissær Jens Espensen, siger:

-Vi ser i stigende grad et parallelt retssystem, der kører helt uden om danske love og regler. Tingene bliver afgjort af, hvilke familier der er stærkest, og hvem der har flest penge, samt ved trusler og afpresning. Hvis det får lov at fortsætte, får de unge mennesker i disse områder aldrig lært at acceptere og respektere retssystemet i Danmark, siger Jens Espensen.

Besatte lejlighed

Tilfældene med den stærkes ret i ghettoområder tager konstant nye former, konstaterer politiet.

I Køge har politiet flere eksempler på, at unge kriminelle går ind og besætter lejligheden hos syge, ældre eller andre svagelig beboere, som trues til ikke at kalde på hjælp.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk