Justitsministeren ind i fyrværkeri-sag

Hovedtiltalt bag ulovlig fyrværkerifabrik ved Holbæk er flyttet til England.Nu lander sagen på justitsministeren bord.

Manden bag en ulovlig fyrværkerifabrik i landsbyen Nørup ved Holbæk driver gæk med det danske retsystem. Tre år efter at politiet stormede den ulovlig fyrværkerifabrik, er der endnu ikke faldet dom i sagen. Arkivfoto. (Foto: DR- Johnny Krone)

Manden bag en ulovlig fyrværkerifabrik i landsbyen Nørup ved Holbæk driver gæk med det danske retsystem.

Tre år efter at politiet stormede - og afslørede - den ulovlig fyrværkerifabrik i en lade på en landejendom, er der endnu ikke faldet dom i sagen.

Hovedmanden er rejst til England, og derfra er der ingen udleveringspligt.

Bør ikke kunne betale sig at flytte

Det får nu en frusteret formand for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup til at kræve, at justitsminister Brian Mikkelsen går ind i sagen:

- Det må ikke kunne lade sig gøre bare ved at flytte til et andet land at undgå retsforfølgelse. Vi må have nogle systemer i Danmark, der sikrer, at vi gør alt, hvad vi kan for at få personer, der laver kriminalitet, udleveret til Danmark.

Derfor vil Peter Skaarup nu rette henvendelse til justitsminister Brian Mikkelsen inden nytår for at være sikker, at man gør alt hvad man kan fra retssystemet side for at få fat i de gerningsmænd, der står bag det ulovlige fyrværkeri.

I fyrværkerisagen fra Nørup fandt politiet på en professionel soldats ejendom tromler og kasser fulde af stoffer til fremstilling af fyrværkeri - i alt fem tons.

Ejendommen ligger blot 400 meter fra en børnehave.

Uddannede fyrværkere

Den dengang 40-årige frømand fra Kongsøre var uddannet fyrværker ligesom en medtiltalt, der blev betegnet som hovedmanden.

Anklagemyndigheden krævede begge mænd idømt fængselstraffe, samt fratagelse af deres fyrværkertilladelse.

Men sagen har samlet støv på anklagemyndighedens kontor, og da den endelig skulle for retten var hovedmanden flyttet til England. Så blev retssagen udsat.

Nu er den berammet til januar, men om den nu 29-årige hovedtiltalte kommer til Danmark er yderst tvivlsomt.

Det er helt uholdbart, siger formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

Facebook
Twitter